Modern Urban apartment in Tel Aviv

Modern Urban apartment in Tel Aviv

Architect
Studio Perri Interior Design
Location
Tel Aviv, Israel
Project Year
2018
Category
Apartments
Gideon Levine – 181
Product Spec Sheet

ElementBrand
Kitchen Surface Caesarstone
Lightingferm LIVING
ManufacturersItamar-Carpets
Floor Tiles- Concrete TilesMODY
ManufacturersTollmans
ManufacturersUnited Seats

Product Spec Sheet
Kitchen Surface
Lighting
Manufacturers
Floor Tiles- Concrete Tiles
by MODY
Manufacturers
Manufacturers

Modern Urban apartment in Tel Aviv

Studio Perri Interior Design as Architects

The tenants dreamed of a spacious and bright apartment that would provide an accurate response to their needs without exceeding the budget framework.

The guidelines were clean, modern and minimalist design that balanced beauty and functionality. On the one hand, aesthetics are important to them and they value design. On the other hand, they wanted to use practical, durable materials that do not require maintenance and that small children and the two cats survive.

In building the program for the project, we took into consideration the list of customers' requirements:


1. To produce a balcony (closed) in an apartment with no balcony.

2. Plan a games room where you can watch the living room / kitchen.

3. Plan a storage room plus as many storage solutions and spaces as possible.

4. Design a separate fan compartment for the cats (for the sand and food box).

5. To produce an acoustic separation between the residential and private space by adding a door at the beginning of the corridor.


With the list of requirements and the vision for the design of the apartment, we approached the planning. From the point of view of constraints, there were supporting columns of the building where we had to consider the internal division, and we had to find a solution for the ventilation of all the bathrooms, the building's plumbing limitations and the air directions of the apartment.


Duration of renovation: How long the process lasts. The renovation takes about 4 months after two months of planning. When we first arrived at the apartment, we discovered a typical Tel Aviv apartment from the 1970s. Everything in it was outdated, including the internal division (kitchen as a separate room), and the finishes (old windows, old tiles, etc.) Almost all the walls of the interior were destroyed in the renovation except for the supporting columns and two walls in the son's room. We set up the kitchen and the storage room where the separate unit was, thus turning the kitchen into part of the bright and open living space. The games room was designed where the old kitchen was and all its walls were destroyed except for a supporting column. In order to create an internal balcony we took advantage of the bulge in the exterior contours of the building and designed a covered balcony and isolated from the house by internal display cases. The original narrow corridor was enlarged, and the master room was redesigned when two parallel wardrobes led to the adjacent bathroom. Bathrooms were redesigned in the area of ​​the old bathrooms but in a completely different way. We have replaced the flooring, wall coverings, sanitary equipment, electrical systems, plumbing and air conditioning, interior and entrance doors, windows, lighting, furniture, and the carpentry items throughout the apartment. From the beginning of the process we connected to the dreams and desires of the customers, and created a shared vision that guided us in designing the apartment.


The front door leads to the hallway, which is created from multi-purpose, multi-purpose furniture that we designed. The furniture separates the entrance hall from the living space, allows intimate entry into the private rooms area, and provides a useful solution for storing shoes, sunglasses, keys and other furniture. The back of the furniture in the direction of the entrance lobby serves as a closet for coats and bags. The gaze at the entrance to the apartment was drawn into two wide doors leading to the playroom. The front of the wall and the wide doors were covered with microtubing, so that they are embedded in the wall when closed. It was important for us to create a coherent and tight design style, so we defined a palette of colors and materials that is repeated in the carpentry items, finishing materials, lighting and furniture: maple wood, gray, white and black wood veneers with color touches of blue, gold and red. The kitchen was designed to allow eye contact with the entire living room and the games room. The kitchen was designed with an island surrounded by a wooden frame: the frame creates a setting of the kitchen without closing it, and also serves for high storage of alcohol, hanging glasses of wine and decoration.


The materials we chose for the kitchen were in accordance with the tenants' demand to design a functional and durable kitchen: Formica in dark concrete texture, and wood root veneer map, the contrast creates an interesting and dramatic combination, and both durable and strong materials. Behind the kitchen is the storage room - a room with floor-to-ceiling cabinets, which serves both as a laundry room and as a multi-purpose storage space. The living room is in the center of the public space and is furnished with modern lines and durable and practical materials - a gray sofa, a black marble table with metal legs, and a carpet that defines the living room. The same multi-directional piece of furniture (used for storage) serves as a library that combines the television, built-in speakers, and all the audio systems and even the merger are embedded in it and above. From the living room you can go out to the closed balcony which is separated by large windows in black aluminum frame. The balcony was designed by the customers who wanted to create as much open space as possible to sit and view the view, and still be separated from the living room in terms of ventilation. To define the balcony we took advantage of the bulge in the contours of the apartment. The balcony is luxurious with a hanging rocking chair, and beneath the large windows is a concrete bench with niches with wheeled storage boxes covered with the same veneer as the map tree, which we used in the kitchen and the rest of the carpentry in space.


Kastiel's special dining area So Iz is the only item he passed with the customers from the previous apartment: the table and the legs of the chairs in the root board, and the chairs are lined with colored fabrics in shades of blue and red. Above the dining table are FERMLIVING lighting fixtures with touches of gold, blue and black. On the far side of the living space far from the kitchen lies a little cubicle designed for cats: it was one of the tenants' demands, to design a small but ventilated little room with the sandbox and food of the house cats. The games room is located near the dining area. It is designed in a way that enables continuous eye contact from the kitchen and the living room with the children playing in it, and when necessary the doors and curtains can be closed to hide the mess and get privacy: from the entrance to the games room is an especially wide opening with two doors, and there is no separating wall As a partition.


This room can actually be a continuation of the living space, or alternatively be a room in itself. Between the living space and the corridor leading to the rooms there is a door added to the tenants' request in order to create an acoustic separation between the various areas. The study is at the beginning of the corridor, with a large computer table and a sofa and is used mainly as a MAN CAVE for the owner of the apartment. In front of the study is the general bathroom, which is paved with tiles with geometric textures in shades of blue, gray and black. The sink and storage unit above the toilet were designed in deep blue carpentry that corresponded to the paving, and the walls were covered with white that balanced the colors. Since it was not possible to create direct ventilation by an outside window to the bathroom, we designed an interior window that faces a master bathroom with a large window outside. The son's room is down the corridor and next to the parents' unit: In a large closet in a niche with mirrored doors, a bed and a dresser. The color palette in the child's room is turquoise, gray and yellow, and appears in the carpet, wall stickers and decoration. At the end of the hall is the parents' unit - where we used oak root veneer, shades of gray, white and gold touches. In order to create modularity in the location of the bed in the room (at the customers' request), design an extra-wide bedside with a geometrical example: the bedside is also used as a unique wall cover, and also allows customers to enlarge or move the bed across the wall without being limited to its specific location.


To maximize room space, the closet room is also the corridor leading to the master bedroom bathroom. The bathroom is paved with graphite tiles and its walls are decorated in light mocha tiles. The sink was also designed in the same woodworking veneer as the bed-bottomed oak veneer. The process of working with customers flowed, and was enjoyable and challenging, as we like. The list of clear customer demands formed the basis of the new design, and they succeeded in challenging us with not entirely routine requests that only added to our interest in planning. Finding unconventional solutions was certainly one of the funniest parts of the project. In terms of style, we and our customers have combined an inspiration board and a design program that guided us in planning and maintained that in every functional aspect of the apartment (a lot of storage and suitable for children), the design aspect will be preserved. The trust they gave us and our listening to their needs enabled a successful process, and a tighter and tailored result to the size of the apartment owners.


Material Used:

1. floor tiles- concrete tiles-Mody collection

2. windows – black aluminum

3. kitchen carpentry- mapa burlveneerand grey formica-orchard collection

4. bedroom carpentry – oak veneer-orchard collection

5.wall cladding- cement microtopping-Beton Beton collection

6. kitchen surface – caesarstone collection

7. Furniture–tollmans dot , kastiel as is

8. Art- Studio Kahn, under 1000 gallery

9. Lighting- Ferm living, Kimhi

10. Carpets- Itamar 

Project team
BESTSELLER OFFICE COMPLEX
next project

BESTSELLER OFFICE COMPLEX

Offices
Skånegade 4, 8000 Aarhus, Denmark - Build completed in 2015
View Project