Movistar eSports Center

Movistar eSports Center

Architect
Stone Designs
Location
Madrid, Spain
Category
Offices
Alberto Monteagudo
Product Spec Sheet
RoleBrandsProducts Used
Bend benchActiuBend
Arc chairINCLASS DesignARC
Miura chairPlankMIURA stool
CarpetsInterface
RD2SQ lampInnermost
UpholsteryBogesunds

Movistar eSports Center

Stone Designs as Designer

The project for Movistar Riders is supported by some values that are reflected in the esthetic and functionality of the space that we have created.


The first one, is the respect for the building where the project is located. The Casa del Lector at Matadero Madrid. It is a building with a noticeable and symbolic architecture in our city and we wanted to respect it. We have created a series of structures that contrast in materials and co-exist with the building in a harmonic way. They add value to each other, and together they emphasize one another. Our project shows respect for our culture and traditions, and it refers to the respect that player will have to others players.


Instead of getting inspired by the esthetic of the gaming world, we thought that it was much more important to get inspired by the team. They are the soul of this project, and that is why the space had to be dedicated to them. They are going to spend a very long time in this space, and our duty is to make them feel at home. And that is what were looking for when we selected the materials and the esthetic of the place. 


Nowadays technology is part of our day by day, and so do video games. But there was a time when technology made humanity dream with other worlds, unimaginable frontiers and with the idea of getting to farther places than our moon. Video games made us dream bigger than even the NASA engineers did.


That time, when the NASA and Russia worked together has allowed us to create an elegant space, but with a retrofuturistic touch. This space allows anyone to feel the warmth of the wood, and also it delights us with organic forms, trapezoidal doors, spaces and seats inspired by those surroundings that were used to create the imagery of the spacial era.


We have created a cozy and functional space so that all team members feel identified and respected. It is a space where the team feeling has to prevail above any other thing. It is a space, with such a strong image, that every single detail breaths the brand and team colors. The new Movistar Riders space is, with no doubt, an elegant place where it is shown that “gamers” are professionals.

Project team
Kampos House in the Greek island of Paros
next project

Kampos House in the Greek island of Paros

Private Houses
Kampos, Paros, Greece - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter