Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Multifamily Building PIC

Multifamily Building PIC

Architect
Enric Rojo Arquitectura
Location
Badalona, Barcelona, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Apartments
©️ DEL RIO BANI
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
WindowsCortizo
COR 70
RailingCarl Stahl Architecture
CarpentryAccoya
EquipmentPanasonic
PolycarbonateAislux
FlooringCipa Gres

Product Spec Sheet
Windows
COR 70 by Cortizo
Carpentry
by Accoya
Equipment
Polycarbonate
by Aislux
Flooring

Multifamily Building PIC

Enric Rojo Arquitectura as Architects

Located in the old town of Badalona, the building is integrated into an environment of houses between party walls, moving away from the appearance of a housing block -repetitive and monotonous - and approaching the randomness and particularity of the houses. The building pretends to be “just another house on the street”.

The materiality of the façade resembles the render of the adjacent houses, and also incorporates the idea of a plinth - with a rougher texture and finish - that settles the building while breaking the flatness of the façade.

The bioclimatic strategy of the project consists in guaranteeing good lighting and crossed ventilation of all the flats through the emptying of an interior patio. House-space – square meters- has been renounced in exchange for having an outdoor space in each flat. In addition, intermediate spaces are incorporated and they act as a thermal cushion between interior and exterior.

 

Material Used:
1. Facade cladding: Render, SATE system, Beissier
2. Flooring: Cotto new, Cipa Gres
3. Windows: Aluminium, COR70, CORTIZO
4. Blinds: Griesser Metalunic
5. Railing (x-tend mesh): Carl Stahl
6. Carpentry details: Accoya Wood
7. Polycarbonate: Aislux
8. Equipment: Panasonic Aquarea

This story is available in multiple languages
Share or Add Multifamily Building PIC to your Collections
Project Credits
Spanish Forest Villa
next project

Spanish Forest Villa

Private Houses
Vilnius, Lithuania - Build completed in 2020
View Project