New Shalom community center

New Shalom community center

Architect
Brasil Arquitetura
Location
Rua Fiandeiras, 295 - Itaim Bibi, São Paulo - SP, Brasil | View Map
Project Year
2007
Category
Community Centres
Nelson Kon

New Shalom community center

Brasil Arquitetura as Architects

Build a supportive and pacific world just will be possible with the reunionion from all people ‘stones’.


Two big concrete walls (cyclopean on appearence). Built with a large variety of stones, from diferent origins and colors – sandstone, granite, basalt, marble, limestone, etc. – will structure physical and symbolically the new Shalom community center. Stones that perpetuate the momories from time (or time memorie), brought from most diferents nooks by everyone that take part from Shalom community activities.


We implanted the building in the lot longitudinal direction, and the principal entrace in Fiandeiras street, and secondary entrance in Cavazzola street, aligning with the walls from adjascents house, aiming a larger garden space on the setbacks integrated to the gourgeous trees on the Ribeirão Claro street.


Ground floor, including the grass garden, will be implanted in an 1,00m elevation above surrounding streets, like a floating plateau. Underneath, two garage pavements and some support area; above. Three pavements that will receive the proposed program: on the roof, two uncovered sports court.


Material Used :

1. Diplomac - Divisórias Modulares

2. Wall Sistem - Painéis

3. Otis Solution - Elevadores

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ElevatorsOtis
PanelsSistem
Product Spec Sheet
Elevators
by Otis
Panels
by Sistem
Papamoa Beach House
next project

Papamoa Beach House

Private Houses
Tauranga, New Zealand - Build completed in 2019
View Project