Oboé Art Gallery

Oboé Art Gallery

Architect
BZP Architecture
Location
São Paulo, SP, Brazil | View Map
Project Year
2014
Category
Art Galleries
Ricardo Bassetti

Oboé Art Gallery

BZP Architecture as Architects

In this project, located in a quiet street in Jardins, city of São Paulo, we created a contemporary space for contemplation and shelter from the client's private collection of works of art. 105 m2 gallery set in the garden of the residence, from where you can see only a cube in metallic structure, white aluminum profiles and glass, connected to the house by a winding path of rustic stones. At the entrance of the cube there is a walkway and metal staircase with wooden steps that leads to the basement where the canvases and sculptures are exposed. As in a museum, the spaces are air conditioned and we use rollers with sun protection screens in the windows of the space with double height to preserve the works of art. Mobile panels give access to the storage deposit where metal clotheslines house the works that are not on display, thus allowing the constant movement of the collection. Another important point to be highlighted is that the landscaping that involves construction allows natural light to enter without damaging the screens and also creates an introspective atmosphere to the place.


Works of art:
Vik Muniz
Ernesto Neto
Campana Brothers (Sushi armchair and Vitoria Regia pouf)
Regina Silveira
Janaina Tschape
Leda Catunda


Datasheet:
Architecture: BZP Architecture
Area: 105 m2
Implementation: All’e Engenharia
Photos: Ricardo Bassetti


Providers:
1) Eit Eccellenze Italiane: cement floor
2) SNaldi Indústria e Comércio de Esquadrias Ltda: Milter
3) Systemac Sistemas Construtivos: metallic structure of the building and ladder
4) Pagliotto: stonework
5) Grau Enhenharia: hydraulic and electrical projects
6) Assistec: Air Conditioning

This story is available in multiple languages
Share or Add Oboé Art Gallery to your Collections
Project Credits
Hydraulic and electrical projects
Product Spec Sheet

ElementBrand
Air conditioningAssistec
StoneworkPagliotto
MilterSNaldi
Metallic structure of the building and ladderSystemac Sistemas Construtivos
Product Spec Sheet
Air conditioning
Stonework
Milter
by SNaldi
Metallic structure of the building and ladder
Portland Residence
next project

Portland Residence

Private Houses
Mont-Royal, QC, Canada - Build completed in 2019
View Project