Office Brabant

Office Brabant

Designer
Studio Piet Boon
Project Year
2020
Category
Offices

Office Brabant

Studio Piet Boon as Designers

The design intent for this barn-like structure was inspired by farms in the surrounding area to create a one-story office that breathes a homely, residential feel. The square-shaped layout encloses a perfectly symmetrical patio with a tranquil water feature and provides significant privacy. Extending from the water feature, a protruding window provides a glimpse into the gym and showcases the wonderful views in front of the building. The shape of the building and its large windows provide panoramic views over the surrounding golf course. The materialization of the interior has been consistently implemented and uses large amounts of natural stone. This is displayed in all washbasins, pantries, the fireplace and flooring that alternates a light wooden floor in the kitchen and the large office space. Throughout the building we selected soft, desaturated colors - the plastered walls in a light stucco beautifully feature the natural color of the wooden beams. The building consists of two different typologies - the main spaces, with pointed roofs, welcome you with brick walls filled in with coal-black wooden slats that open up the building to the inner garden and its surroundings. The three different elements of this typology are connected by brick ‘boxes’ with flat roofs – the second typology.

This story is available in multiple languages
Share or Add Office Brabant to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Cabin in the Woods
next project

Cabin in the Woods

Private Houses
Southampton, NY, USA - Build completed in 2013
View Project