Office renovation, Eastmed INC

Office renovation, Eastmed INC

Architect
AplusM
Location
Kifisia, Greece | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Kleanthis Dimitris

Office renovation, Eastmed INC

AplusM as Architects

Project: Eastned INC office renovation.
Design and construction.
Location: Kifisia, Athens, Greece.
Area: 150 s.m

Caption

Τhe area under study (total area of 150 sq.m.) is located in an old stone building at Agiou Trifonos street in the area of Kifisia. The main issue was the redefinition of both the functional structure and the aesthetics of the premises and its modification from a bar / restaurant to a professional shipping company.

Caption

Regarding functionality, spatial organization of uses is redefined - in order to serve the new character of the offices - by integrating and waiting area and creating the necessary closed meeting spaces and executive offices. 

Caption

The guide for the further design of the space was the placement of the meeting space in the center of the floor plan (box in a box). Acting as a central and most important point, surrounded by glass, it emphasizes the crystal clear character of the company, supervises and is supervised by all workplaces.

Caption

Following, the management offices are placed around the perimeter of the exterior walls and are defined by double-purpose glass panes as they allow the company's executives to be in direct visual contact while bringing plenty of natural light inside the building. In the reception area, the stone of the original construction defines the color palette, while existing recesses in the masonry are utilized, creating the waiting rooms.

Caption

Wet and auxiliary spaces are placed behind blind partitions and serve users and visitors.

The main goal of the design was the creation of spaces that combine high aesthetics and quality characteristics, increase productivity and improve the user's experience. Special emphasis was given on elements such as materiality, lighting and furniture selection. 

Caption

A custom piece of furniture was designed and manufactured for the reception area with the company identity as a background. In the workplace, furniture in simple geometries, floors in neutral colors and green elements compose a flowing ensemble and at the same time the corresponding aesthetics according to the requirements of the users.

Caption

In the waiting and meeting areas, earthy colors are developed on vertical and horizontal surfaces in the form of vinyl tiles, carpet tiles, while three-dimensional geometric motifs, underline the corporate identity and give character.

Caption
Project Credits
Architects
Interior Glass partitions
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More