OKTO offices

OKTO offices

Architect
Athens Creative
Location
Athens, Greece | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Giorgos Sfakianakis
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Interior lightingIKEA
Glass Films3M
Interior furnitureDekko
FlooringDickson Constant
FlooringGerflor
Interior lightingPetridis S.A.

Product Spec Sheet
Interior lighting
by IKEA
Glass Films
by 3M
Interior furniture
by Dekko
Flooring
Flooring
by Gerflor
Interior lighting

OKTO offices

Athens Creative as Architects

OKTOPay, is a blooming fintech company carrying on a heavy corporate heritage through established affiliate companies such as Netlink. OKTO, as aiming high, was in need of a new, fresh, contemporary and motivating working environment for its 60+ employees, to accumulate all its existing operations and future evolution.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Athens Creative took on the task of turning a former therapeutical clinic to the new OKTO Headquarters on a total of 1.200sqm on 7 floors.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

The first design strategy was to create a functional open office environment with diverse meeting points spread as ‘public spaces’ through the working desks. Places where people meet, interact, relax, decompress etc.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

The second design strategy was to generate a strong and dominant element through the whole building offering a contemporary spatial experience and a vivid corporate id. The concrete ceiling was unveiled, the existing mechanical infrastructure was upgraded and everything together got painted in a peachy tone that unifies the working space on each floor while creating a strong spatial id aiming to generate positive feelings and motivational behaviors. The floor design distinguishes the diverse functions and propel a more user friendly flow through the open space.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

A small color blocked kitchenette is created on each floor more as a coffee corner while on the top floor there is the main cafeteria with a bbq terrace.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Many existing OKTOs furniture where reused gathered on the ground floor in a mix & match sense. Last but not least, Athens Creative curated the corporate spatial branding through the building.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis
photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis
photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Material Used:
1. Flooring: Gerflor & Dickson 
2. Interior lighting: Petridis Lighting & Ikea 
3. Interior furniture: Dekko Interiors & Ikea 
4. Glass Films: 3m Fasara Cloud

5. Artificial Plants: Spacegreen

6. Sound Absorband Panels: Narbuta - Tsaoussoglou

This story is available in multiple languages
Project Credits
Sports Center for Überlingen School Campus
next project

Sports Center for Überlingen School Campus

Sports Centres
Überlingen, Germany - Build completed in 2020
View Project