PaperGames HQ Office

PaperGames HQ Office

Architect
UStudies Architects
Location
Shanghai, China | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Erik Ho

PaperGames HQ Office

UStudies Architects as Architects

In the overall planning of the building, there are two main entrances from the north and the south, and the floors are divided into high and low elevator areas, with the 15th floor as the dividing point according to the pedestrian flow measurement. The following six bases are set as public cores in-floor function planning, including external reception and interview areas and internal training, dining areas, post offices, and leisure and sitting areas. In the pre-design stage, the design team spent more time communicating with 22 departments and the project team, hoping to ensure that each floor could meet their individual needs in terms of function.

photo_credit Erik Ho
Erik Ho

The original floor plan of the building is a typical back layout. In the design strategy, the office floors are based on the standard feet, and the plan variants are made according to their individual functional needs; in addition to the need to ensure that each floor has nearly 200 workplaces, a large number of meeting functions must also be met, the meeting rooms are arranged on the south side, to preserve the area with less sunlight on the north side for the office to see less energy consumption.

photo_credit Erik Ho
Erik Ho

At the same time, the external meeting area and the internal meeting area are also set in the dynamic hierarchy to improve space efficiency and management. The building was initially designed by SBA, a German architectural design firm. The building structure and pipeline layout are neat and orderly. For the sake of environmental protection and respect for the principle of the building itself, the open office area adopts a semi-open ceiling. Above the workstations, a floating roof design is used, with a side guide angle design.

photo_credit Erik Ho
Erik Ho

The top has a sense of lightness but can produce a certain sense of security in space while also ensuring the basic functional requirements. In addition to the relaxation functions, the shared floor also includes a staff service center and a post office. This floor is connected to the food and beverage complex, so a dining area is also provided to serve all employees.

photo_credit Erik Ho
Erik Ho

In the long term, the post office and dining area can switch to multifunctional rooms for training and performance in the future. The signage system design originates from the word “paper” in the name of the client’s “paper stacking game.” The overall visual is based on 90 degrees, 60 degrees, and 45 degrees rounded graphics. The visual effect of paper stacking and flipping is produced by processing corner details to build an optical base with small and big.

Caption

As the whole interior space wall is composed of various materials, it presents different challenges to the completion. Three forms of silkscreen, paste, and stand-up advertising board are established to unify all the product realization. The shared floor made a differentiated design in the signage design of the aisle from other beds, using six different color square-shaped signs to embellish the white space, making the area more lively and exciting.

Caption

Material Used:

1. Flooring- Carpet, Milliken

2. Interior lighting- CDN Lighting

3. Interior furniture- Yavon

Caption
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
FlooringMilliken
Interior lightingCDN Light
Product Spec Sheet
Flooring
Interior lighting
Featured Projects
Latest Products
News
Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82
14 Jan 2022 News
Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82

Studio Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (RBTA) just announced the sad news that their founder h... More

Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax
14 Jan 2022 News
Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax

On a narrow lot in the vibrant, historic North End of Halifax, this project combines the primary res... More

Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment
14 Jan 2022 News
Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment

Treating urban run-off from Toronto’s new West Don Lands and Quayside neighbourhood developmen... More

Top 10 Trending Products of 2021
13 Jan 2022 News
Top 10 Trending Products of 2021

A look back at the most specified products of 2021, including a retro table lamp, a classic light sw... More

17th century Amsterdam canal house thoroughly renovated with colour and creative details
13 Jan 2022 News
17th century Amsterdam canal house thoroughly renovated with colour and creative details

Originally constructed in 1675, this once neglected canal house has been renovated by Amsterdam base... More

Dramatic pyramidal roof peaks define Foster + Partners’ Datong Art Museum
12 Jan 2022 News
Dramatic pyramidal roof peaks define Foster + Partners’ Datong Art Museum

Featuring four interconnected pyramidal roof peaks that appear to emerge from the earth below, the D... More

Helsinki International Airport expansion plays with concepts of lightness in combination with extreme weight
12 Jan 2022 News
Helsinki International Airport expansion plays with concepts of lightness in combination with extreme weight

The newly opened expansion of the Helsinki Airport by ALA Architects expands and modifies the existi... More

PANNAR Sufficiency Economic & Agriculture Learning Center offers an inspiring example of sustainable architecture in rural Thailand
11 Jan 2022 News
PANNAR Sufficiency Economic & Agriculture Learning Center offers an inspiring example of sustainable architecture in rural Thailand

In light of challenges resulting from the unprecedented rate of technological advancement, increasin... More