PI HOUSE

PI HOUSE

Architect
Munarq Studio
Project Year
2016
Category
Private Houses
@ munarq

PI HOUSE

Munarq Studio as Architects

PI is a house for a couple who intend to build a house with minimal emission of CO ₂, with maximum comfort and natural materials. He became a bioclimatic house, with very little need for energy intake.


The morphology of the house responds to the different inputs of the site: 01 Acoustic Wall. The premise of the project is to create an acoustic barrier to minoritized acoustic impact that provides urban road next to the house. It maintains the facade looks introverted with the street and the house opens only to the south.


02 Mediterranean architecture The house used to construct from the characteristic features and the Mediterranean house. Bearing walls, small openings, porch to south facade coating of lime, stone walls and pitched roofs with tile Mother and Arabic.


03 Patios The creation of patios helps us maintain privacy locking interior views veïns.Al being a house of urbanization, acoustic and visual barriers between neighbors are very important in terms of life outside the house.


04 Low-impact eco-friendly materials Another starting point is the use of materials with low impact to nature and avoid building elements harmful to human beings, and therefore try to avoid the use of concrete as insulation portlant artificial walls are replaced by block ceramic and natural cork insulation.

Share or Add PI HOUSE to your Collections
Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
SupplierNaturllar
Product Spec Sheet
Supplier
Singapore University of Technology and Design
next project

Singapore University of Technology and Design

Universities
Singapore, Singapore - Proposed in 2015
View Project