Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Presidio VC Offices

Presidio VC Offices

Architect
Feldman Architecture
Location
San Francisco, United States
Project Year
2014
Category
Offices
Paul Dyer

Presidio VC Offices

Feldman Architecture as Architects

12-Dec-2017 A growing technology investment firm was seeking a light-filled design for their new office space. As is often the case in the historic buildings of the San Francisco’s Presidio, structural concrete columns and ridge skylights imposed a repetitive infrastructure that could not be altered. These fixed elements acted as a source of inspiration for the design. The rhythm of the exposed columns organizes a progression through the office and serves various programmatic needs of the employees and guests.


Arriving from the elevator lobby, staff and visitors are greeted by a continuous wood-clad wall with a pivoting door that veils the reception area and the lush landscape of the Presidio beyond. The double-height reception area features a large living wall inspired by the natural setting. Two wood-clad compression corridors branch off from the reception area, aligning with the existing columns and pulling visitors and employees through the space. These corridors lead to private offices and spill out into large, double-height public spaces, including a library and an open office. These public spaces are warmed by natural light sculpted down from the ridge skylights. The palette of wood and painted white steel accentuates the existing materials and the contextual landscape beyond.


10-Dec-2015 This renovation transformed a growing technology firm’s disorienting, incoherent offices into a workspace with a clear progression and warm, light-filled spaces. Permanent features protected by the building’s historic status were embraced, accentuated, and used as organizing principals in the new design. The office’s structural concrete columns mark a procession to wooden compression corridors that guide visitors either to private offices or large public spaces. These communal areas – a library and shared office – deliberately coincide with the site’s preexisting ridge skylights, and their sculpted ceilings channel sunlight down into the office. A green wall in the double-height reception area further solidifies the office’s connection to the natural beauty of its Presidio site, and a pivot door in the entryway’s continuous wood-clad wall opens to frame a view of the greenery beyond. Throughout the office, a quiet palette of wood and painted white steel renders the space timeless and warm.

Product Spec Sheet

ElementBrand
Metal FabricatorsChris French Metal
MillworkerEby Construction
Metal FabricatorsHayes Architecture & Fabrication
Product Spec Sheet
Metal Fabricators
Millworker
Metal Fabricators
South Yarra Residence 02
next project

South Yarra Residence 02

Private Houses
South Yarra, Melbourne, Australia - Build completed in 2018
View Project