Red Bull Offices

Red Bull Offices

Architect
MXCF Architekci
Location
Warsaw, Poland | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Nate Cook Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersFramery
PendantMuuto
ManufacturersJung HQ
ManufacturersZucchetti. Kos
ManufacturersNormann Copenhagen
ManufacturersSto AG

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by Jung HQ
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by Sto AG

Red Bull Offices

MXCF Architekci as Architects

The new Warsaw headquarters of Red Bull are located in a postwar industrial building enclosed in a XIX century fort rampart. The building served as a radio and TV compartments production hall since 1960 and was revamped later on into a design workshop and office hub.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

The Red Bull energy drink company best known by the extreme sport and innovative world records sponsorship expected an inspiring, authentic and sustainable office environment. The tall and naturally well-lit existing space had this potential.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

An art installation of red battens - Wave of Energy -  swoops above the entrance area.  The wall of polished aluminum at the back of the reception desk in the lounge area is a reminiscent of the silver Red Bull cans. The front of the house  is set around a plywood seating arena, where team meetings or office events may be held. The large curved video wall is a commissioned flexible OLED screen composition.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

One of the most important aspects in the design process was the wellbeing of the Red Bull staff team. The two office floors are a mix of open space layouts with quiet workplaces. The amount and location of different sized meeting rooms and 1-2 person focus pods, as well as a range of quiet and loud relax areas meet high end fit-out standards. The office layout allows cross-working depending on the employees choice of type of activity during the day. Coffee points and soft seating areas, located throughout the building, enhance informal meetings, team work and collaboration.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

Special attention was brought to achieving satisfying acoustics by applying plastered acoustic ceilings to the existing slabs. The lighting function makes it possible to adjust the color temperature of light to ongoing needs in open space areas.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

Two office floors are finished with new white marble terrazzo floor with white and black stone grain. Chosen walls of the office cladded with wood batten panels - natural oak and black shou sugi ban burnt wood. Birch plywood is the main material used in woodwork throughout the office. The mix of simple white topped workbenches with a choice of vintage styled soft seating and rugs in leisure areas create an informal atmosphere.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

The suspended mezzanines, cladded in black metal sheet with plywood interior, fit quiet work rooms. The cubical conference rooms on first floor, with plywood outside and an all blue interior,  divide the open plan office into team sized spaces.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

By adding a skylight in the basement along the external wall, the interior changed diametrically. The basement now holds a large cafeteria and socializing area with a green vertical wall, gaming and relax area, recording studio, as well as bicycle racks, changing rooms and shower facilities to boost activity and cycling.

photo_credit Nate Cook Photography
Nate Cook Photography

Overall, the careful approach to adaptive reuse resulted in creating a timeless, informal and domestic office environment. The new RED BULL office is pleasant to work at as well as hang out with fellow workers - filled with light, air and good energy.

Caption
Caption
Caption
This story is available in multiple languages
Share or Add Red Bull Offices to your Collections
Project Credits
Benjamin Franklin School
next project

Benjamin Franklin School

Secondary Schools
Distrito Sarrià Sant Gervasi, Barcelona, Spain - Build completed in 2020
View Project