Renovation of Car Park Building

Renovation of Car Park Building

Architect
Olivier Vitry Architecture
Location
Fleurus, Belgium | View Map
Project Year
2014
Category
Car Parks
Maxime Delvaux

Renovation of Car Park Building

Olivier Vitry Architecture as Architects

Renovation of a building used as a car park entrance and transformation of the inside of this entrance.


The project consists in highlighting the facade of the building to create a bright and contemporary entrance for the parking. We only worked with coated or painted concrete and woodwork. The hues we selected create a big contrast: anthracite concrete and very light wood.


Building floors could not beusedbecause the owner did not have the authorization. The idea is to use this floor to illuminate the parking garage behind.


Inside the building, we demolished a part of the ceiling to create a skylight that goes through the entire building. This skylight is completely covered with a wooden structure in order to design a dynamic space created by curves and counter-curves.


The wooden structure that is inside the entrance and that forms the skylight is illuminated at night by an appropriate lighting. All this creates dynamism in the street.

Project Credits
House in the Berkshires
next project

House in the Berkshires

Private Houses
Salisbury, CT, USA - Build completed in 2016
View Project