Residential row conformation in manresa
Manuel Renau

Residential row conformation in manresa

Cruz y Ortiz arquitectos as Architects

The area is framed between two new streets to the North and Northwest that come together in a garden space, limited towards the east with existing buildings in which the urban plan anticipates housing starts that will change the aspect that it has today.


The proposal seeks to formalize the two new alignments by means of two longitudinal housing blocks, generating within the interior of the block a large landscaped courtyard. Under the same space a tertiary use is projected. The courtyard acts as a core access to the housing and establishes itself as a new place for the use and enjoyment of the neighbours.


Given the confluence of the roads on which each of the blocks are aligned, special attention has been paid to the confluence of both blocks. With the awareness that the area of the courtyard is also the roof of the space dedicated to commerce, much thought has been given to the organization of this open space.

Inspiration center Luminary
next project

Inspiration center Luminary

Cultural Centres
Khryug village, South of Dagestan - Build completed in 2018
View Project