RNS2

RNS2

Architect
WE Architects
Location
Tel Aviv District, Israel | View Map
Project Year
2021
Category
Apartments
Itay Benit

RNS2

WE Architects as Architects

This project is very close to my heart, both professionally and personally.
While studying Architecture at the university, the subject I enjoyed most was the “Studio” sessions, in which all students were given the same starting point – a lot/apt/villa with some arbitrary constraints, and then each one had to take it from there on his own.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

Fast forward to the end of the studio – presentation day was a spectacular sight – each student had created a vastly different and unique output, and it was really inspiring to see 20 completely well thought-of, beautiful projects, each with its own internal logic and features.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

RNS2 is a twin project to the RNS1 project.
These both started as the same “raw material” – 2 adjacent apartments, with the exact same floor plan, both located in the same Bauhaus building in central Tel-Aviv.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

These projects demonstrate the importance and impact of understanding the clients’ needs and translating them into a tailor-made design. This is why we ended up with 2 vastly different end results, even though they had the same starting point. Just like in the Studio Sessions.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The tenants of RNS2 and RNS1 are two brothers and their wives, who now live next door to each other.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The basic constraints were known to us from the RNS1 project, so we could move right on to the next phase, which was to tailor the design to the couple’s specific needs.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The entrance storage unit is the place you can store your keys and bag, hang your coat, and take off your shoes, while sitting on the bench.
This is the first of many white-colored elements in which we used texture in order to spice things up.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

From the moment you step into the apartment, it’s hard not to notice the beautiful column and beam we stripped from the plaster, exposing the raw concrete.
These constructive elements colors echo in the flooring tiles, which also simulate smoothed cement floor.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

As opposed to RNS1, they preferred to enlarge the communal space at the cost of not having a balcony. The “U” shaped kitchen revolves around a dining table. The kitchen’s cabinet doors are a mixture of opaque olive-colored plates and thin masterline glass with black frames.This glass and black framing appear once more in the study room’s upper glass strip.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

Besides the obvious benefit for the study room that the glass walls provide (enjoying a flow of natural light from the communal area), at night time this is reversed and the communal area can enjoy an atmospheric light emitted from the study’s glass strip.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The living room and kitchen are packed with green vegetation, both decorative and herbals for cooking. The color scheme of the entire home is harmonic and is composed of shades of light neutrals, mostly white, light grey and straw. The space has a Boho chic vibe to it and very precise accents of color, such as the Persian carpet, textiles, etc.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The Bedroom is located in the same place as in RNS1, but its layout is slightly different - the bed is on the opposite wall, and the closet also holds a niche for the window, just like RNS1.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The bathroom is somewhat bigger at the expense of the nearby study room. We designed a utility closet for the washing machine, and on its side, we have an open shelving unit to store the toilet paper, as we have no wall to hang it on. The shower is differentiated from the room – it is completely covered in light grey terrazzo tiles, both floor and walls, while the rest of the room is more mellow with white and greenish tiles.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The study room was designed so it can be modified easily into a nursery, when the time comes. The closet is in a distinct mustard yellow color, and its height allows natural light from the communal area to flow in the study.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

Team: 
Architects: WE Architects
Lead Architect and Designer: Efrat Weinreb
Photographer: Itay Benit

Caption
Caption
Project Credits
Photographers
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Creative offices by Sid Lee Architecture envisioned as an extension of Montreal’s dynamic urban environment
29 Sep 2022 News
Creative offices by Sid Lee Architecture envisioned as an extension of Montreal’s dynamic urban environment

Part of a revitalization of downtown Montreal and the iconic Place Ville Marie and its esplanade, Si... More

The Cocoa Project Café by T3 Architects embraces the past to create a sustainable future
28 Sep 2022 News
The Cocoa Project Café by T3 Architects embraces the past to create a sustainable future

T3 Architects undertook the restoration of a 1950s modernist villa in Saigon to reconnect people wit... More

M Royce Architecture wraps the Oxford Triangle house in spatial alchemy of industrial materials
28 Sep 2022 News
M Royce Architecture wraps the Oxford Triangle house in spatial alchemy of industrial materials

A distinct sight amongst the post-war stucco and typical mid-century ranch-style houses of Venice Be... More

De Villa by Rj Architects blurs boundaries and finds solitude in nature
28 Sep 2022 News
De Villa by Rj Architects blurs boundaries and finds solitude in nature

Located in Qom city, De Villa, designed by Rj Architects, seeks refuge in nature and establishes a c... More

Reinvented Milka Guesthouse combines Slovenian alpine tradition with contemporary design
28 Sep 2022 News
Reinvented Milka Guesthouse combines Slovenian alpine tradition with contemporary design

Combining Slovenian alpine tradition with contemporary design, the restoration of Milka guesthouse b... More

The Boiler Room by a/LTA architectes – urbanistes abstractly reflect details of the site's historic Breton architecture
28 Sep 2022 News
The Boiler Room by a/LTA architectes – urbanistes abstractly reflect details of the site's historic Breton architecture

Part of a site with a solid historic architectural heritage, this new boiler room in Saint-Pern impr... More

Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More