Savion Residence

Savion Residence

Architect
Neuman Hayner Architects
Location
Beit Herut, Israel | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
Amit Gosher

Savion Residence

Neuman Hayner Architects as Architects

The house was planned for a family of four. Two cubes separated by a passage combine into an “L” shaped house. The front cube, of double height space, holds the public areas: entrance, living room, kitchen, dining room (all on the ground floor) and a study on the first floor. 

photo_credit Amit Gosher
Amit Gosher

The passage, 4 meters wide, continues the patio, which is the center of the house, and separates the public wing and the private wing. The rear cube, (the private wing) has 3 floors: The ground floor holds a living room, two children rooms, a laundry room and a guests w.c. 

photo_credit Amit Gosher
Amit Gosher

The 1st floor holds the master bedroom, and a bridge passage to the library (on the front cube). The basement is well lightened and ventilated by a large patio, and holds a guest’s room, a safe room, and a storage room.

photo_credit Amit Gosher
Amit Gosher

Material Used:

1. Facade cladding- Mineral plaster

2. Flooring- Hardwood

3. Doors- steel

4. Windows- steel

5. Interior lighting- Flos

6. Interior furniture- LigneRoset

photo_credit Amit Gosher
Amit Gosher
Share or Add Savion Residence to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
Sofa, ArmchairLigne Roset
LightFlos
Product Spec Sheet
Sofa, Armchair
Light
by Flos
EL CHINO
next project

EL CHINO

Offices
Valencia, Spain - Build completed in 2020
View Project