Sea View

Sea View

Architect
Marco Tassiello Architetto
Location
Molfetta, BA, Italy
Project Year
2018
Category
Private Houses
Vito Corvasce

Sea View

Marco Tassiello Architetto as Architects

This project is an intervention of restoration of a building with sea view in Molfetta (Bari, Italy). The project has enhanced the natural light source connection axes. The different areas are not connected seamlessly, because they can be divided through full-length large panels running along tracks embedded in the faux ceiling.

 

The backbone of this housing solution is made by wall-closet located in crucial points. This allowed to free spaces from bulky furniture. Great attention has been paid in the design of all details. Even fixtures and their boxes are extremely linear, in continuation with walls. In the whole house whitened oak has been used for pavements and fixed elements. In the bathroom large sheets of stonewear made it possible to obtain a minimal design, at the same time extremely functional.

 

The house has been designed to be energetically self-sufficient. It is completely electricity-fed, without gas, but with heat pumps and a radiant heating/ cooling system, besides a solar power system. The achieved Energy class is A3.

 

Material Used :

1. Energy efficiency
2. Two heat pumpsto power a heating, cooling system and domestic water heating
3. Solar power system
4. Energy class a3

Share or Add Sea View to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersVibiaSkan
Product Spec Sheet
Manufacturers
Skan by Vibia
Serpentine Pavilion 2016
next project

Serpentine Pavilion 2016

Pavilions
London, United Kingdom - Build completed in 2016
View Project