Shotwell
Mark Luthringer
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LampFlos
Filler Tables - VFTS-1524BK Resources
LED illuminated mirrorAAMSCO
Mail Slot - Contemporary Door Mail Slot; Color: Stainless SteelEuropean Home
Shower Door Hardware - LP8X8CH 8” Ladder Style Back-to-Back Pull Handles; Color: ChromeCRL
Towel Bars - #28631000 Unica S 36” wall bar, #40511000 S/E Robe/Face Cloth Hook, #27165001 Raindance S 180 Showerpipe Hansgrohe SE

Product Spec Sheet
Lamp
Filler Tables - VFTS-1524
LED illuminated mirror
Mail Slot - Contemporary Door Mail Slot; Color: Stainless Steel
Shower Door Hardware - LP8X8CH 8” Ladder Style Back-to-Back Pull Handles; Color: Chrome
by CRL
Towel Bars - #28631000 Unica S 36” wall bar, #40511000 S/E Robe/Face Cloth Hook, #27165001 Raindance S 180 Showerpipe

Shotwell House

Todd Davis Architecture as Architects

The Shotwell Residence is located in the Mission Gulch neighborhood of San Francisco. Among its many incarnations, it served as a 1900s dry cleaner and a wartime ammunition depot. More recently, it was a music studio hosting the likes of Bay Area musicians Faith No More and Courtney Love.


The project site included three separate existing buildings: two concrete structures up front, and a rear structure consisting of concrete block, terra cotta block and wood frame. The client, a software designer, wanted to complete the transition to a private residence by modifying existing forms. The middle concrete structure was cut in half to open up an outdoor dining/studio space facing a central yard. The rear residence was completely remodeled, keeping the existing corrugated siding on the façade and adding doors off the bedroom to the yard.


The project is tied together by natural cedar siding, which will fade to grey over time, blending into three different shades of grey with the existing concrete and metal siding. The project takes advantage of the natural light and shadows of the site orientation, while using new strategies for lighting to enhance the structures at night.


Material Used :

1. Tight knot cedar cladding

Project Credits
LED illuminated mirror
DCS
Other
KITCHEN COUNTERTOP (STONE), Countertop
Oromolu Office Building
next project

Oromolu Office Building

Offices
Bulevardul Aviatorilor 8, Bucharest, Romania - Build completed in 2017
View Project