Space for Four / 65 SQM

Space for Four / 65 SQM

Architect
Dalit Lilienthal Interior Design
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2017
Category
Apartments
Galit Deutsch

Space for Four / 65 SQM

Dalit Lilienthal Interior Design as Architects

Finding the perfect balance between practical needs and space for living, this 65 SQM apartment in Tel-Aviv went through a complete renovation. All inner walls were demolished and a new layout was designed, repositioning public and private areas from scratch, tailor made for a young family.


The apartment once belonged to the family's grandmother, first built, approximately 70 years ago. The apartment was by now rundown, but this young couple lived there for 12 years, bringing their first child, and planning for another.


A few essential requirements were needed. Creating an invitingly comfortable public area for the family to spend time together, entertain and cook, altogether keeping a sense of spaciousness.


Another, was planning the kid's room large enough to accommodate two when needed in the future. This bedroom has two sliding doors - when open, the room becomes a continuous space, making it feel even larger and allowing an enjoyable area to play in.


The design concept is simple, using a monochromatic scale of colours, added by dashes of blue, and a mix of metals. Incorporating gold, iron and brass in various elements such as lights, coffee tables, door handles and more, and planning custom made carpentry throughout the apartment, creating enough storage solutions throughout.


In this small apartment, where each square centimeter is significant, the space is designed to meet the requirements of practical and spacious needs, with a strong concept of simplicity, allowing this young family enough room to evolve into and freedom in finding their own language of style, giving them a real sense of fulfillment. An actual feeling of space.

Project Credits
Product Spec Sheet

100 Steuben Street
next project

100 Steuben Street

Apartments
100 Steuben Street, Brooklyn, NY, USA - Build completed in 2017
View Project