TA House
Gidon Levin

TA House

Dalit Lilienthal Interior Design Studio as Interior Architects

This private residence located in a small town in the Tel Aviv district of Israel, went through a complete renovation custom made for a Family of six. The original layout had a small kitchen that didn’t suit family needs, a general lack of storage solutions causing constant mess, and the garden was disconnected from the living room with no comfortable access. But the main challenge here was a fifteen-meter-long windowless wall that ran from one side of the space to the other, where functions were placed incoherently, making the space feel long and narrow.

photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin

Our vision was to create a unified clear and modern space where two essential concepts existed: One. That the public space - kitchen-dining-living became a coherent space, with one single element connecting all functions so that the very long wall was no longer an obstacle but a design advantage, and at the same time defining each function independently. Two. Creating a pleasant flow between all inner elements and outwards to the garden, enlarging the windows as much as possible, bringing all the greenery outside in. The new layout is an open space kitchen-dining-living with one continuous detailed element, changing its function accordingly. Made of wood and steel it defines each area separately and at the same time unifies the space with a clear design language.

photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin

The kitchen has lots of storage and a long work top suited for family cooking and entertaining. The work top wraps the side of the kitchen and creates an interesting mixture of materials, and with a diagonal transition becomes the dining space area, a bench seating for family eating and get togethers. Additional storage drawers are under the bench. Above is a single wooden shelf leading from the kitchen all the way to the other end of the library and it is this shelf that connects this whole element together visually.

photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin

The bench then becomes a white steel library defining the living room space. The second floor is the private area. On one side the kids’ room and bathroom and on the other the parents’ private space. The entire master bedroom and bathroom were designed from scratch. What once was a corridor leading to two small windowless storage rooms became a bright and spacious home office. By creating an opening in the wall, a window now faces an inner patio and lets light and air into the space. When privacy is needed a floor to ceiling sliding door separates the workspace from the bedroom.

photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
photo_credit Gidon Levin
Gidon Levin
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersNordlux
tiles & sanitary itemsAlony
kitchen worktopFervital
Entrance doorRav-Bariach
Product Spec Sheet
Manufacturers
lilt pendant, Angle by Nordlux
tiles & sanitary items
by Alony
kitchen worktop
Entrance door
Project Spotlight
Product Spotlight
News
Austin Maynard Architects designs a “pretty” wellness-enhancing home in Melbourne
12 Apr 2024 News
Austin Maynard Architects designs a “pretty” wellness-enhancing home in Melbourne

Australian architectural studio Austin Maynard Architects recently completed a new two-story house i... More

Ædifica completes residential development in Montreal emphasizing densification, sustainability, and quality of life
11 Apr 2024 News
Ædifica completes residential development in Montreal emphasizing densification, sustainability, and quality of life

Montreal-based architectural practice Ædifica has completed Cité Angus II, the second p... More

Knox Bhavan reimagines challenging London brownfield site as contemporary low-carbon home
10 Apr 2024 News
Knox Bhavan reimagines challenging London brownfield site as contemporary low-carbon home

London-based architectural practice Knox Bhavan designed Threefold House, a new residential property... More

Tokyo Kabukicho Tower appears like a giant animated water fountain
10 Apr 2024 News
Tokyo Kabukicho Tower appears like a giant animated water fountain

Tokyo-based Yuko Nagayama & Associates designed the expansive facade of Tokyo Kabukicho Tower, a... More

Introducing Partner Vondom
10 Apr 2024 Partner News
Introducing Partner Vondom

Vondom is a leading company in designing, manufacturing, and commercializing avant-garde indoor and... More

Silt Middelkerke is a new architectural landmark on the Belgian coast
9 Apr 2024 News
Silt Middelkerke is a new architectural landmark on the Belgian coast

Middelkerke, a municipality in West Flanders, Belgium, has an eye-catching new venue and public spac... More

Mario Cucinella Architects completes sustainable Smart Factory in Brazil with distinctive roof and impressive funnel
8 Apr 2024 News
Mario Cucinella Architects completes sustainable Smart Factory in Brazil with distinctive roof and impressive funnel

Italian architecture and design practice Mario Cucinella Architects (MCA) has completed a forward-lo... More

Introducing Partner OpenAire
8 Apr 2024 Partner News
Introducing Partner OpenAire

OpenAire is a leading designer, manufacturer, and installer of retractable aluminum roof enclosures... More