SPACES Shanghai Tower

FVA as Interior Design

On the twenty-ninth floor of the tallest skyscraper in Asia, FVA designed a new SPACES’ Coworking space with 2292 square meters.

Spaces is a multinational corporation that provides a global workplace with a creative atmosphere where people can work and meet with clients. Spaces aims to inspire workers with its beautifully designed areas and kindle their entrepreneurial spirit. With a hundred different companies operating under the SPACES umbrella, the challenge was to create an environment that would appeal to a broad range of tastes while respecting and upholding the individual brand identities.

Shanghai Tower is located in the heart of the bustling Lujiazui Financial and Trade Zone. Lujiazui is a well-developed world class financial and commercial hub, representing Shanghai and China’s amazing growth in economy and city development.

The SPACES office occupies a circular space, the project was imagined as “a space breathes with nature” by using the dominating colors that are associated with the four seasons: green spring, red summer, yellow autumn, beige winter.

Shanghai is a multi-cultural metropolis with both modern and traditional Chinese features. With the idea of bringing the image of Shanghai into the project, the design of the space is a contemporary take on traditional Chinese architecture, creating a unique and authentic design experience.

We used pendant lights as the highlight element leading through all the area. Whatever the setting, these pendants are equally stunning when clustered in a group or as a single statement piece. The room was naturally divided without using free-standing walls to reduce the stifled feeling, creating an atmosphere of understated elegance and simplicity.

 

Client: SPACES

Size: 24,670 sqft

Location: S, China

INDUSTRY

Coworking

 

Designer: FVA

Design Team: Romain Duval, Tuan Pham, Binh Anh Vu, Tuan Nguyen, Quyen Bui

Photography: Mr Zhu

 

Spaces Shanghai Tower

D&P Associates as Architects

An inspiring environment where ideas develop, businesses build and relationships evolve. Spaces Shanghai Tower is in the heart of the bustling Lujiazui Financial and Trade Zone, boasting one of the most stunning skylines in the world. It is a creative place where you can work, check your emails and meet with your clients.

 

D8P designed the 2292 sqm co-working office for Spaces located at Shanghai Tower in China, on the twenty-ninth floor of the tallest skyscraper in Asia. With a hundreds of different companies operating under the SPACES umbrella, the challenge was to create an environment that would appeal to a broad range of workers while respecting and upholding the individual brand identities. The project was imagined as “one with nature” by using the dominating colors that are associated with the four seasons: green spring, red summer, yellow autumn, beige winter.

 

Shanghai is a multi-cultural metropolis with both modern and traditional Chinese features. With the idea of bringing the image of Shanghai into the project, the design of the space is a contemporary take on traditional Chinese architecture, creating a unique and authentic design experience.

 

A list of minimalist office furniture from trusted manufacturers was curated according to the predetermined color palette. Also, we used dimmable pendant lights from Kristalia as the highlight element throughout the space. Whatever the setting, these pendants are equally stunning when clustered in a group or as a single statement piece. The space is divided without using free-standing walls to maintain openess and better light distribution.

 

All in all, Spaces Shanghai Tower is D8P’s adventurous take on an atmosphere of understated elegance and simplicity.

Project Credits
FVA
Interior Design
Product Spec Sheet

ElementBrand
Elephant Chair woodKristalia
MAA – Marten Swivel base soft upholstery & LevittViccarbe
Kuskoa office chair & Kuskoa bar stoolAlki
Product Spec Sheet
Elephant Chair wood
MAA – Marten Swivel base soft upholstery & Levitt
Kuskoa office chair & Kuskoa bar stool
by Alki
Petite Maison
next project

Petite Maison

Housing
Normandie - Build completed in 2018
View Project