Sportcentrum Ookmeer

Sportcentrum Ookmeer

Architect
OeverZaaijer architecture and urbanism
Location
Amsterdam, Netherlands
Project Year
2005
Category
Sports Centres

Sportcentrum Ookmeer

OeverZaaijer architecture and urbanism as Architects

Starting point for the design is the realisation of a sustainable, compact and a distinctly organised building with a strong identity of its own, suitable in the ensemble of the campus design. The layout of the building is clear. An inside street opens up three large sports rooms. The facilitating programme of the sports rooms is situated parrellal to this route and in the heart of the building on the ground floor. Adjacent to the campus square are the main entrance and the public programme. The grandstands and the offices are opened up via a route which starts distinctly recognizable in the central hall.

Share or Add Sportcentrum Ookmeer to your Collections
Alley in the House
next project

Alley in the House

Private Houses
Seodaemun-gu, Seoul, South Korea - Build completed in 2019
View Project