Springfield Underground Command Station

Springfield Underground Command Station

Architect
Dake Wells Architecture
Location
Springfield, MO, USA
Project Year
2019
Category
Warehouses

Wellness Centres
Gayle Babcock, Architectural Imageworks, LLC

Springfield Underground Command Station

Dake Wells Architecture as Architects

This new guard station for the Springfield Underground warehouse operation provides improved conditions and visibility for guard staff. Additionally, it provides a needed amenity for hard-working drivers who frequent the complex: clean restrooms and a quiet place to rest. Inspired by the industrial safety railing that lines the perimeter of the old limestone quarry, yellow bar grate is used to screen an elevated command station, functioning as a central location for first responders in case of emergency. Concrete block screen walls focus views to the tree line while blocking views to the truck staging areas.


Material Used :

1. Yellow Bar Grate