Structuralist House

Structuralist House

Architect
William Tozer Associates
Location
Highgate, London, UK | View Map
Category
Private Houses
© William Tozer Associates

Structuralist House

William Tozer Associates as Architects

The design of the four indoor and outdoor levels of the ground floor promotes interactions between inhabitants and visitors. The living room, on the upper-ground floor, overlooks the kitchen-living-dining space on the half-level below. These spaces are open to one another, divided only by a frameless glass balustrade, allowing conversations between them—particularly to and from the sitting area and dining space below—and views to the kitchen and garden beyond. A further half-level below the lower-ground floor, the utility room is separated from the dining space by a large panel of sand-blasted glass, allowing a play of light and shadow between the two areas. Built-in shelves at this junction of three interior levels encourages users to pause, prompting interplay. A mirrored splash-back facilitates conversation between people using the kitchen and those sitting on the island and dining table behind them.

Share or Add Structuralist House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Sushi Maru
next project

Sushi Maru

Restaurants
Jakarta Utara, North Jakarta City, Jakarta, Indonesia - Build completed in 2021
View Project