Taigu Craft International Plaza 2

Taigu Craft International Plaza 2

Architect
SURE Architecture

Kam Fai Tai

Alina Valcarce
Location
Jinhua, China | View Map
Project Year
2015
Category
Masterplans

Taigu Craft International Plaza 2

SURE Architecture as Architects

Taigu Craft International Plaza 2 is located in Jinhua, China. It is a prefecture-level city in central Zhejiang province, with a population of 5,361,600. The mixed-use development combines apartments, offices, a hotel, shops and restaurants within a single complex, with the aim of promoting a densely planned approach to living and working in the twenty-first century city. The design for the mixed use with the 3 towers highlights the cosmopolitan character and diversity of Jinhua. The new buildings have a clear desire to be compatible with its urban surroundings. With three main different elevations linked to the different aspects of the city. The tallest building is connected directly with the center of the city and having a visual connection from each point of the main central area. Strong vertical walls anchor the buildings within the city. They will provide a changing appearance when approached from different directions, adding to the dynamics of this location. A fragmentation of a series of high stores which ultimately form a unitary volume podium, is designed as an undulating landscape that organizes the traffic flows on its perimeters, whilst providing interior green and sheltered spaces for pedestrian access and provide a unique public space which draws different shapes with a different dimensions of the urban landscape. The high rise towers emerge from the low rise development and provide singular usage for hotel office and residential premises. In the intersection with the low rise podium, functions are allocated accordingly to create maximum synergy between activities in the low rise zone and the towers. The unusual structural system consists of slender concrete sheer walls, which support stacked blocks that are able to rotate subtly to allow the primary living areas and balconies in each of the apartments to focus on the best available view. The arrangement of the sheer walls also offers great flexibility, generating apartments with a wide variety of orientations and plan sizes. Within each apartment, the internal organization is kept fluid in order to facilitate individual planning options. Green-sky levels spaces provide a big value to the residence, having their own private sky garden. The movement of the boxes in the facade of the towers gives the opportunity to these public sharing spaces in upper levels; located in alternative levels in the three towers. The podium is primarily dedicated to retail function with 3 levels underground and 6 levels aboveground, including spa and conference facilities located within the upper floor and roof cafe. Three underground levels provide parking facilities, whilst the remaining two house a supermarket, food court and programmatically arranged drop-offs to sustain the ground level for pedestrians. These levels have visual links and vertical circulation to the upper levels through a series of voids. The main circulation concept utilizes clustered atriums instead of one central atrium. This concept enables stretched diagonal visual and physical links as well as local aggregations of varied atmospheres.

Project Credits
Primary Play - Marlton House
next project

Primary Play - Marlton House

Primary Schools
Melbourne, VIC, Australia - Build completed in 2019
View Project