The Bunker
Paul Vu / HANA

The Bunker

ANX - Aaron Neubert Architects as Architects

The original Hanna-Barbera Productions’ studio is the site for this adaptive-reuse transformation for a rising film production company’s headquarters. Affectionately called “The Bunker” by Hanna-Barbera employees for the windowless treatment of the one-story building, the company moved into the Cahuenga Boulevard property in 1960 while the Flinstones was beginning production. Our client, expressing great respect to the original tenant, desired an environment where ideas could be easily exchanged, one that fostered a culture of open and egalitarian team collaboration, and a solution that accommodated traditional private office and essential creative content workspaces. The primary challenge was converting the hermetically-sealed former animation studio into a naturally illuminated, professional, yet domestically scaled office environment, while addressing the technical challenges of a forward-thinking film production facility.

photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA
photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA

Paying homage to the project’s history, our solution opted to re-use the entirety of the existing structure. We exposed the roof trusses and the masonry block walls within the communal spaces, while introducing sound isolated private offices around the perimeter. Within the communal spaces, we created numerous co-working and socialization zones, expanding the “domestic” nature of the space. Expanding the boundaries of design, both technically and aesthetically, our space planning, material selection, and architectural detailing introduces a refined, yet domestic scale to the office environment. Under the current Covid CDC Guidelines, the project will be fitted to provide a safe and socially-distanced working environment for the staff.

photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA
photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA

Exemplifying sustainable design excellence, the preservation of “The Bunker”, upgrades to the building’s environmental systems and insulation, the introduction of natural light through the ceiling slots, and the selection of sustainably produced materials serves as a model for the new no carbon architecture required to address our pending environmental challenges.

photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA
photo_credit Paul Vu / HANA
Paul Vu / HANA

Team:
Architect: ANX/Aaron Neubert Architects - (Aaron Neubert, Jeremy Limsenben, Jina Seo, Shuxin Wu, Tak Szeto, Sarah Stevenson)
Landscape Design: LPO and ANX/Aaron Neubert Architects
Structural Engineer: Craig Phillips Engineering and Design
MEP Engineer: Hariton Engineering
General Contractor: Reaume Richardson
Photography: Paul Vu / HANA

Caption
Caption
Caption
Project Spotlight
Product Spotlight
News
Benthem Crouwel Architects transforms Amsterdam office tower with an innovative wooden extension
13 Jun 2024 News
Benthem Crouwel Architects transforms Amsterdam office tower with an innovative wooden extension

District West in Sloterdijk, Amsterdam is currently undergoing a transformative redevelopment, conve... More

Brewhouse Apartments: A testament to adaptive reuse comes to Warsaw
12 Jun 2024 News
Brewhouse Apartments: A testament to adaptive reuse comes to Warsaw

In the heart of Warsaw, where history intertwines with contemporary urban life, the Brewhouse Apartm... More

25 best architecture firms in Iran
12 Jun 2024 News
25 best architecture firms in Iran

Iran is an arid and rugged country in Southwest Asia, home to a rich and diverse culture spanning mi... More

Pelli Clarke & Partners completes Salesforce Tower Chicago as part of riverfront master plan
11 Jun 2024 News
Pelli Clarke & Partners completes Salesforce Tower Chicago as part of riverfront master plan

Pelli Clarke & Partners has completed the Salesforce Tower Chicago, a LEED Gold-certified office... More

Official opening of the Serpentine Pavilion 2024
11 Jun 2024 News
Serpentine Pavilion 2024 officially opens

The new Serpentine Pavilion was officially opened on June 7 in London. This 23rd edition of the annu... More

Teğet designs visitor center for Neolithic Çatalhöyük archeological site
10 Jun 2024 News
Teğet designs visitor center for Neolithic Çatalhöyük archeological site

Istanbul-based Teğet Architecture has designed a visitor center for Çatalhöyük, a h... More

Wonder Bridge by SPF:a: Vital transportation link stands as a symbol of innovation and artistic expression
9 Jun 2024 News
Wonder Bridge by SPF:a: Vital transportation link stands as a symbol of innovation and artistic expression

Spanning a busy highway in Paso Robles, California, Wonder Bridge by acclaimed architecture firm SPF... More

Key recent projects by MVRDV
7 Jun 2024 News
Key recent projects by MVRDV

MVRDV is a global architecture studio established in 1993 by Winy Maas, Jacob van Rijs, and Nathalie... More