Unité de Rénovation

Unité de Rénovation

Architect
William Tozer Associates
Location
City of Westminster, London W10, UK | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses
William Tozer Associates

Unité de Rénovation - Internal refurbishment and extension of a Victorian terraced house

William Tozer Associates as Architects

The elongated dwelling is organized around a courtyard with ambiguous thresholds to the adjacent interior spaces.The scheme is articulated as a continuous sleeve of modernist, openplan space partially slotted under a Victorian terrace house. White-rendered exterior building volumes surrounding the courtyard contain smaller-scale interior forms of the same sculptural vocabulary, and these elements continue under the brick building mass above the other half of the scheme.

Moving through the residence one experiences alternating spatial expansion and compression, both horizontally and vertically. The full-width entry area compresses through a narrower work space, to a full-width dining and living area, before narrowing into the kitchen and utility area that occupies the link, then expanding to full width again in the master suite to the rear of the courtyard. A glass roof to the shower room gives this interior space the same infinite verticality as the courtyard.

 

Material Used :
1. Sliding doors: Smart Systems
2. Sanitaryware: Bathstore.com

Share or Add Unité de Rénovation to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
SanitarywareBathstore
Sliding doorsSmart systems architectural aluminium
Product Spec Sheet
Sanitaryware
Les Trèfles Primary School
next project

Les Trèfles Primary School

Primary Schools
Anderlecht, Belgium - Build completed in 2016
View Project