‘Upside Down Wall’ Townhouse

‘Upside Down Wall’ Townhouse

Architect
Office Feuerman
Location
Brooklyn, United States
Project Year
2010
Category
Housing
Office Feuerman/Phu Hoang Office and Victoria Monjo

‘Upside Down Wall’ Townhouse

Office Feuerman as Architects

In collaboration with Phu Hoang Office


When Office Feuerman and Phu Hoang Office collaborated to redesign a four-story townhouse in Brooklyn New York, they developed the ‘Upside Down Wall,’ a system that unifies exterior and interior, public and private spaces while providing flexibility in its daily use.


The wall is either hung from the ceiling or supported from the ground in a dynamic interplay between its various functions. The wall provides exterior seating, work space, interior bench seating, display areas, dry bar, and storage. In relation to the different functions, the multiple depths of the wall openings create a varied landscape.


All of the horizontal surfaces use a glowing white onyx stone which is lit from behind. These surfaces contrast with back-painted white glass panels within each wall opening and the vibrant color that is revealed when the cabinetry is opened.

Project team
Two-storey house in rural Belgium
next project

Two-storey house in rural Belgium

Private Houses
Lokeren, Belgium - Build completed in 2012
View Project