Villers Abbey Visitor Center

Villers Abbey Visitor Center

Architect
Binario Architectes
Location
Villers-la-Ville, Belgium
Project Year
2016
Category
Cultural Centres

Museums
© François Lichtle

Villers Abbey Visitor Center

Binario Architectes as Architects

The Villers abbey site is crossed and split by the N275 national road so it loses logic and unity. Architecture, through a common intervention in landscape and scenography fields, tries to reunite the full cistercian composition plan. The project leads to a truly sequence from the parking to the ruins and prepares the visitors. The new path goes by the mill (reception hall, scenographic spaces, models room), reaches the hill across the new footbridge, continues through the garden, crosses the second bridge over the national road and finally goes down into the ruins. The project highlights a common thread by means of sober materials (corten, wood, concrete) set up in various ways.

Share or Add Villers Abbey Visitor Center to your Collections
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Acoustic Ceiling SolutionKnauf AMFHERADESIGN® Wood Wool Ceilings
High Pressure LaminateAbet Laminati
ManufacturersAmkel
Sliding DoorDorma
Product Spec Sheet
Acoustic Ceiling Solution
High Pressure Laminate
Manufacturers
by Amkel
Sliding Door
by Dorma
The Spiegel
next project

The Spiegel

Restaurants
Hamburg, Germany
View Project