Contemporary pool

An overview of projects, products and exclusive articles about contemporary pool

Project • By FUSIONTABLESPrivate Houses

Balaton Lake Private house

For this modern villa renovation Fusiontables KFT Hungary managed to install a balance between modern interior and some traditional raw material. Fusiontables dining pool table hybrid concept is the master piece of the Bio climatic veranda showcasting a stunning view on the famous hungarian lake. Caption Caption Caption Caption More

Project • By Gavinho Architecture & InteriorsApartments

Costa Nova Apartment

This minimal apartment, designed by Gavinho Architecture and Interiors, is meant to portray the cultural symbiosis between the iconic graphics of the haystacks of Costa Nova, Ria de Aveiro, and its modern interpretation, resulting in a luminous space. Interior architecture plays a massive role in the redesign, using a linear play of walls and open spaces that entirely transform this holiday home into a unique environment. Shared social areas include the living room, kitchen, garden, and swimming pool, seemingly connecting as if in continuous flow. The notion of borders is lost when one realises that the interior extends to the outside through a glass enclosure designed to enjoy the heated pool 365 days a year. More

Project • By zeropixel architectsPrivate Houses

The Feng Shui Stone House

In the area of ​​Apokoronas and more specifically at the village of Gavalochori, in an area outside the settlement with a slight slope, we designed and built a two-level house with a basement and a swimming pool. The house is 511m2 and the construction time is 2019-2020.  The central idea of ​​the house is based on the philosophy and principles of feng shui, as well as bioclimatic design. The central design is by four stone walls of different lengths which divide the house into three areas. Starting from the east ground floor, between the first two stone walls, we have the living room and the dining room and the office upstairs, looking at the double height of the living room. Three orthogonal frames of different shape and size made... More

Project • By ModCraftResidential Landscape

Di Zock

ModCraft Hudson tile was selected by landscape designer Di Zock to add a dimensional material to create the movement and flow she wanted for this Pacific Palisades outdoor renovation. The contemporary home recieved a makeover of the front and backyard that incorporates architectural elements from the inside of the house and the exterior into the design. The goal was to create beautiful and functional spaces for the family to enjoy meals outside as well as entertain guests. Flora of the surrounding area in the Pacific Palisades includes eucylptus and oak trees. Di's palette for the design included silvers, blues and greens using Yucca Rostrata, prostrate rosemary, and agave which complements the charcoal gray house.  The addition of M... More

Project • By Razvan Barsan + PartnersSwimming Pools

PESTERA SPA

Hotel Peştera is located in Moroeni, on the Bucegi Plateau, at an altitude of 1600 m, placed in a spectacular landscape dominated by mountains and exciting hiking tracks.  Hotel Peştera has generous facilities, including the revitalized spa area, that brings a modern feel to the space.  An elevator and two staircases give access to the spa. There are also two dressing rooms opening into the beach area, where guests can enjoy a 16-meter long swimming pool, a Jacuzzi, showers and a sauna.  The pool is designed as an aquarium, with see-through glass and an overflow system.  Working with an existing space, it was not possible to renew the pool and bring the water closer to the floor level, so instead we raised the entire... More

Product • By Alpha Wellness SensationsOutdoor Corten Himalayan Salt Sauna

Outdoor Corten Himalayan Salt Sauna

A free-standing prefabricated 6-person CorTen steel Himalayan salt sauna with halotherapy option, 220V power requirements, heatproof speakers and chromotherapy feature. Alpha Wellness Sensations is a global leader in luxury spa manufacturing, indoor and outdoor design of traditional saunas, infrared saunas, steam rooms, hammams, salt rooms, snow rooms, cold plunges, experience showers and tanning beds. Our company runs its own research facility and production capacities in order to provide a wide range of innovative and tailored wellness solutions. All of our products are fabricated in Belgium, 100% hand-crafted and fully compliant with EU’s rigorous product safety standards. Because the world is overwhelmed by environmental pollutio... More

Project • By MM+J ArchitectsHousing

Coogee House 01

Additions and alterations to a California Bungalow house, including a new first floor, rear ground floor, pool and garage.One owner wanted the original character retained, the other a clean, contemporary feel.The original house facing the street was retained, with several features re-instated such as the porch, bay window and internal fixtures.The new additions are contemporary with a raw quality using plywood cladding and unpainted steel work. Internally, the Living spaces are bright and airy, opening to the pool, garden and deck with an extendable awning for weather protection.The transition from heavy rendered masonry to lightweight plywood cladding then skeletal exposed steel framing is reinforced using colour, details and fittings... More

Project • By Vibe Design GroupHousing

Pembroke House

A private beach house in Portsea by Vibe Design Group, designed to take in all of its surrounds – from passing ships in the distant bay views, to its immediate rural setting. The glass ends to the pool draw your eye to set the tone from the initial drive up. Behind a concrete fin, the ultimate pool deck that conjures a scene from a Slim Aarons photo shoot. Playing into the pool house style was the design for the guest retreat. The space sits at its own level while maintaining direct access from the lower storey. A recreational deck wraps the glazed walls which view back through the pool in one direction and across the tree tops in the other. Complete with veneer robe and a walk around ensuite, it’s the ideal retreat for guests. More

Project • By Landscape Design WorkshopApartments

Nexus Sawgrass

Landscape Design Workshop has won a 2016 Florida Chapter of the American Society of Landscape Architects design award in the Residential category for their project Nexus Sawgrass.  A village green sits at the heart of Nexus Sawgrass, a 23-acre pedestrian friendly community designed to inspire the residents to enjoy and explore the outdoor environment. The project is located in the City of Sunrise with 500 rental apartments; 200 apartments in a wrap-around 4 story building with an attached garage and 300 units in 9 garden-style buildings. The community also includes a 10,000 square-foot clubhouse building. The community provides its residents with a resort lifestyle. It is organized around a large open space, a... More

Project • By Landscape Design WorkshopApartments

AMLI Sawgrass Village

Landscape Design Workshop has won a 2018 Florida Chapter of the American Society of Landscape Architects design award in the Residential category for their project AMLI Sawgrass Village. The project site is located in the City of Sunrise with two residential buildings and a parking garage tucked in between. The 350-apartment community also includes a free standing leasing center, a dog park and intimate garden spaces. Each building is overlooking an interior courtyard. Landscape Design Workshop designed the courtyards as an amenity space for the residents, but did not want them to feel identical. The first courtyard is designed with rectilinear and crisp lines, whereas the second courtyard is designed with fluid and curv... More

Project • By Landscape Design WorkshopApartments

Las Olas Beach Club

Landscape Design Workshop has won the 2017 American Architecture Prize in the category of Landscape Architecture / Outdoor Design for their project Las Olas Beach Club pool and amenity deck. The 35,000-square-foot amenity deck serves the residents of a 29-story luxury ocean-front condominium overlooking the famed Fort Lauderdale beach in South Florida. The amenity deck is composed of two connected levels. The upper level is located on the 6th floor and is built over a 5-story parking garage. The lower level is built on top of an adjacent historical building. Landscape Design Workshop focused on maximizing the magnificent ocean views while fusing together planting and hardscape to create a series of well-defined outd... More

Project • By Landscape Design WorkshopApartments

Veranda at Plantation

Landscape Design Workshop has won a 2018 Architecture MasterPrize™ Design Award in the Landscape Architecture / Outdoor Designs category for their Veranda at Plantation project. This lush tropical ‘urban jungle’ courtyard forms the social hub of the apartment complex and helps to mitigate the urban heat island effect. The 6-story residential building wraps around an interior courtyard featuring a lagoon-like swimming pool with a beach entry. Cascading fountains welcome the residents as they enter the courtyard and the calming sound of water can be enjoyed from the apartments’ balconies. All ground-level units facing the interior courtyard enjoy a direct access to the common area, providing a village-like atmosphere and contributing to... More

Project • By Feldman ArchitectureHousing

Sonoma Wine Country 1

Comprised of two perpendicular bars atop a hill overlooking the village of Healdsburg, this home offers both ample social space ideal for entertaining and the privacy of a rural retreat. The taller section runs along the ridge of the hill and houses the home’s great room. Four oversized glass panels open dramatically on each side, transforming the space into an outdoor pavilion whose flush concrete floors extend into a poolside patio to the north and into a terrace featuring a fire pit to the south to offer comfortable outdoor areas for both hot and cool weather. With these doors drawn up, the site offers one sweeping, continuous view from the pool, through the great room, and down into the distant village below. From it... More