Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
konoA digs aggregate concrete extension into Tyrol hillside

konoA digs aggregate concrete extension into Tyrol hillside

18 Feb 2021 News

konoA chose for contrast when they designed the Gasser House extension. The dark exposed aggregate concrete stands out against the traditional white Tyrol vernacular. Contrast between old and new, solid and transparent, black and white.

Samuel Holzner

The client wished for bright living spaces with generous terraces. konoA dug the extension into the hillside to limit the above ground volume. The additional units have their own street access.

Samuel Holzner

The facade is made of exposed aggregate concrete, wood and glass. The materials enhance the contrast between the existing house and the sculptural extension. The facade can serve as a climbing aid for plants.

Samuel Holzner

The base houses space for parking and cellar rooms. Interventions in the main building were limited to the interiors that were redesigned and modernized.

Related Content
Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections