Bathroom
Marco Marotto
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Pendant - Floor LampKARMAN Srl
TilesFlorim Ceramiche
StoolKartell
ChairVitra.
Wash basin tapSIGNORINI RUBINETTERIE
Zirma, Zirma Shower tap, Zirma Floor Standing Bathtub mixer
Bed - SofaEstel
Tobias, Caresse

Product Spec Sheet
Pendant - Floor Lamp
Notredame, SISMA | Pendant lamp, Sisma Floor Lamp by KARMAN Srl
Stool
Wash basin tap
Zirma, Zirma Shower tap, Zirma Floor Standing Bathtub mixer by SIGNORINI RUBINETTERIE
Bed - Sofa
Tobias, Caresse by Estel

Bathroom

Brain Factory - Architecture & Design as Architects

In the design of an architectural firm, conceived primarily as a workshop of

ideas, as a testing laboratory, creativity and attention to detail, we can only

expect a review of the classic concept of studio. In fact, BrainFactory is a

co-working space, but at the same time it is a 130 sqm apartment located in

the center of Rome, fully accessible to the customer. The design choices,

the furnishings and the installation of high craftsmanship are completely

tangible to the visitor, which can interact with the major innovations in the

field of design but also with the brands of leading companies in the industry.

As a result of a major interior renovation, the planimetric distribution has an

entrance marked by birches illuminated by points of light floating between

the branches, placing on a background of large satin glazed windows at full

height, which in addition to giving daytime natural light, they screen in

attractive way the back kitchen. This visual cone, highlighted by cuts of light

led carved into poplar panels, put on focus slowly the large open-space

around which the environment is articulated: a central calacatta stoneware

totem that becomes a distribution element in the living room; wall wire

cupboards covered with artificial plants; backlit thin shelves in extruded

aluminum and glass that stand over on the wall; invisible doors, custom

woodworking and industrial lights from wireframe lines that draw the details.

The central-room bathtub with a view over Rome, nestled between two

walls covered by plants in the bedroom, reinterprets in a contemporary

style an ancient concept of space utilization. Natural poplar, calacatta

stoneware and microcement are the guiding principle of the entire study. In

order to balance this formal rigor, elements of artificial green have been

inserted: birches, bosso, banano to improve the well-being of those who

live in the spaces.

Stiff Peaks
next project

Stiff Peaks

Private Houses
Los Angeles, CA, USA - Build completed in 2021
View Project