C181

C181

Apartments
Madrid, Spain - Build completed in 2016
C181
Zooco Estudio as Architects

C181 is the new housing located in Paseo de las Castellana (Madrid) designed by Zooco Studio. It is a comprehensive reform of 230 m2, which implies a total change of the space and the way of living. The client expresses to us the importance of the kitchen for him. That is why the kitchen space is considered as "heart" and center of the house, generating the circulation and all the spaces around it. The house has two terraces that are also decisive in the design. The living room turns to one of them and the kitchen opens to the other, generating between them an interstitial space of enjoyment. In addition to the above mentioned, the central volume of the kitchen serves as a container for the facilities and the laundry room, considering the rest as an open-area. Its vertical walls generate different elevations in its perimeter. At the entrance becomes a mirror to dematerialize and give to the space amplitude. The living room presents a series of sliding oak doors, which suppose a "changing elevation" according to the day-time. In the circulation of the rooms it becomes a white wall full of wardrobes and in the toilet we can find a blind front of oak. The spaces have just articulated leaving the original metallic structure, which serves as reference in the separation of the living room and dining room and the space of enjoyment in the south terrace. As a singular element it is worth mentioning a structure of vertical slats that complete in oak the elevation of the hall and create a private space of work.

Project team
Holland Boulevard and Rijksmuseum Schiphol
next project

Holland Boulevard and Rijksmuseum Schiphol

Cultural Centres and Museums
Schiphol, Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2017
View Project