Cliff House
Derek Swalwell

Cliff House

Auhaus Architecture as Architects

New 4 bedroom house with frontline coastal views stretching from Portsea through to Lorne. The design wraps around the site, enclosing an elevated, tiered central courtyard and pool area with views straight through the house to the ocean horizon beyond. To the ocean side, the house presents as two stacked, elongated volumes, one sheathed in a fine skin of concrete, the other in hardwood timber that will weather to a pale silver.

 

The concrete wraps over and around the house, binding the volumes and opening at various points to reveal the inner workings of the house. Arranged over three levels, the inner layout is interspersed with pocket courtyards and moments of double and triple height space that amplify the feeling of light and air within the house.  

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

Cretan Summer Home
next project

Cretan Summer Home

Private Houses
Rethymno, Greece - Build completed in 2019
View Project