Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Concerto
Koji Fujii/Nacasa and Partners Inc.

A Window for Scenic Contrasts in a Basement Space

Kubo Tsushima Architects as Architects

This Italian restaurant is located in a building basement. The site was a basement with no windows, divided in half by a thick structural wall. The thick concrete structural wall in the restaurant center placed a substantial limitation on the design. We nevertheless saw the wall positively as an important element giving distinction to the space. We would trim the thick structural wall to create a “window” as an element evoking the composition of a house. Then, by painting the entire back room black, we would evoke a night terrace outside the window. Our aim was to create a poetic relationship between two spaces in a small restaurant: the chef’s living room to which guests have been invited and a terrace under the mantle of night. Each presents a scenic contrast to the other through the window.

Project Credits
Product Spec Sheet

Weekend house at Aalloa
next project

Weekend house at Aalloa

Private Houses
Aalloa, Gandhinagar, Gujarat, India - Build completed in 2021
View Project