Enlargement and renovation of the Hôtel du Val d'Amblève, Stavelot

Enlargement and renovation of the Hôtel du Val d'Amblève, Stavelot

Architect
Artau Architectures
Location
Stavelot, Belgium
Project Year
2008
Category
Hotels

Enlargement and renovation of the Hôtel du Val d'Amblève, Stavelot

Artau Architectures as Architects

The detached house includes 14 hotel rooms of +/-30 m2 and a wellness area. Its location depends mainly on an existing building that needs to be preserved. Furthermore, the building is constructed according to the remarkable trees, the close views on the park, distant views on the opposite slope.


The wood is present in all its forms and shapes, not only on a structural level but also in the cedar cladding on the outside and the cherry wood cladding on the inside. The existing hotel is transformed in order to offer 3 more spacious rooms and two seminar rooms.

Project Credits
Scoville Memorial Library
next project

Scoville Memorial Library

Libraries
Salisbury, Connecticut, USA - Build completed in 2017
View Project