Estudio Zooco

Estudio Zooco

Offices
Glorieta de Bilbao, 1, Madrid, Spain - Build completed in 2017

Studio Zooco

Zooco Estudio as Architects

Proyect

Estudio Zooco

Year

2017

 

Project manager

Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es


Photographer

Imagen Subliminal www.imagensubliminal.com


Construction

NIMBO PROYECTOS S.L

Lighting project

ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Furniture design

ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

 

The concept of this space comes from what we want that space expresses itself, due to it is our own studio.

We want to create a comfortable and functional space that at the same time, talks about our projects and our way to design.

Because of this, we generate an honest space where the architecture and materials are the paramount information.

The space is a 140m2 flat, situated in a typical building of Madrid from the 20’s. We want to respect the aesthetics and to find its original materials, its authenticity, its materiality and the passage of the time itself.

Contribute only what is necessary for the space to serve us to develop our work.

In order to get this, the original openings that had been closed due to the time, are re-opened generating a fluid space owing to the fact that every room is communicated.

The original floorings are respected and moreover, many floors are discovered removing the many layers that covered them.

Regarding walls and ceilings, the numerous layers of paint are jabbed, leaving the plaster and the original woodwork and moldings in its original status.

The walls and ceilings present their original material and all the interventions they have suffered remain intact, expressing that passage of time in the ceilings and walls.

This line of time is completed with the new we bring to the space, always in white, in order to not enter into the competition. This results in a chromatic range of what was old and what is new.

About electricity and data installations, we carry these without having to hide anything from what exists, so, we opted for an exposed system of tubes in white adapting to the existing without modifying it.Zooco's Architectural studio opened in 2017

Project team
HOP - magdas Hotel Caritas
next project

HOP - magdas Hotel Caritas

Hotels
Laufbergergasse 12, Austria - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter