FUJIO Japanese Bakery at K11

FUJIO Japanese Bakery at K11

Location
K11 Art Mall, Guangzhou, China
Project Year
2018
Category
Restaurants

Fujio Japanese Bakery at K11 Guangzhou

Turtlehill Architecture and Design as Interior Architects

Project Name: Fujio Japanese Bakery at K11 Guangzhou

Area: 74㎡

Location: K11 Art Mall, Guangzhou, China

Year: 2018

Client: Guangzhou Fujio Bakery Co. Ltd.

Lead Designer: Jason Guo

Design Team: Flora Wang, Zhanjun Wen, Xin Jin

Lighting Designer: Lighting Space Design

Photographer: Jason Guo

Materials: Pine Wood, Aluminum Alloy, Mirror, Self-Levelling Flooring

Website:turtlehill.cn

Contact:info@turtlehill.cn


Operated by an experienced Japanese bakery master, Fujio aims at building a high-end Japanese Bakery brand in China. Its first flagship store sits at the premium shopping mall K11 under the iconic landmark Guangzhou East Tower.


In line with the ambitious business strategy, the interior shall have a powerful space identity that distinguishes itself from the surroundings and competitors. Also, it shall have the potential to evolve into the unique branding DNA of Fujio which could be applied to other branches. As the result, a firm connection between the brand and the space identity is built. In addition, the impressive space experience may trigger customers to take photos and then share with friends on social media which increases the brand’s public exposure.


Instead of the traditional way of putting bread behind the glass, the client prefers to show them directly in front of the customers without any cover. This new method of bread display has been widely accepted in Europe and Japan, but rarely in China. By applying the innovation, people would have a refreshing and intimate shopping experience.


To achieve above mentioned visions, the design concept of Fujio Bakery was conceived: a unique modular system with stacked up units that forms the display stands and gradually evolves into the ceiling. Different from traditional interior design, the interior space was considered as one single piece of installation seamlessly wrapping the whole space. The design impresses people visually and fulfills the function needs of presenting breads.


The design of the installation module was inspired by the traditional Japanese cityscape composed of layers of tile roofs. The natural pine wood is the main material of the installation against which the bread looks more delicious.


Furthermore, through a proscenium-like opening, customers can watch the skilled bakers working inside the kitchen at the far end side of the space as if they are performing on a theater stage. 

Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More