GR+4

GR+4

Architect
Studio ETN
Location
Ramat Gan, Israel | View Map
Project Year
2020
Category
Apartments
Gidon Levin

GR+4 – an apartment design for a family

Studio ETN as Architects

Even at the first meeting in the Ramat-Gan city apartment, which it's building was intended for a total renovation process, it seemed that a big change had to be made in it, but the truth is that it was not that easy of an apartment to crack, it was actually was pretty challenging - to re-divide the interior walls, all of that with taking in consideration the customer's wishes and the situation that we got the apartment in.

 

When we went to design the apartment, we encountered several challenges: introducing natural light between the two ends of the apartment in order to illuminate its center - the public space, and in general, to create living spaces whose size will exceed the existing. We submitted a number of options until we came to a result which was perfect enough for the wonderful tenants.

 

This mature residential building apartment, was, an overhead ceiling storage located in the hallway along the corridor, in order to maximize volume and celling height, we just removed the wall that created it, and left the supporting pillar exposed by that element we were manage to create a material, cozy, open and inviting space, to which we attached a very efficient and useful storage closet, for the tenants who are a couple with children.

 

We copied the location of the kitchen to a more appropriate location, near the windows, by giving up half a room that just did not make sense to leave it according to the original route of the walls, thus creating a fairly large, open space full of light without dark corners.

 

We were asked to create a bright apartment with a Northern European touch with pleasant materials. when choosing the materials together with the customers we tried to maintain a light color palette, but we could not resist as usual, and introduced elements of color such as the shower tiles.

 

Material Used:

Kitchen: by Kamila kitchens
Metalworks: by Green Metal 
Furnitures: by Items gallery TLV
Styling by David Noibart 
This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersVitra.
ManufacturersItems Gallery
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Bergeyre House
next project

Bergeyre House

Private Houses
Paris, France - Build completed in 2020
View Project