Green residence in Yu Hang

Green residence in Yu Hang

Architect
Peter Ruge Architekten GmbH
Location
Hangzhou, China
Project Year
2017
Category
Apartments

Housing
©Yan Binfeng

Green residence in Yu Hang

Peter Ruge Architekten GmbH as Architects

Design of a new residential district comprised of multi-storey residential buildings, high-rise buildings and townhouses, including retail areas along the main street and a kindergarden.


Project partner: DBH Stadtplanungs GmbH, Zhejiang Zhongshe Engineering Design Co. LtD


Plot: 85.700 sqm, GFA: 189.500 sqm • with circa 1,000 units • underground parking circa 800 cars


The site is located in the east of the city of Hangzhou. The eastern part of the site is divided by a 15m wide water canal.


The concept takes up this specific landscape feature. Flat residential buildings, townhouses and a kindergarten will be placed along this small river. Residential high-rise buildings in combination with commercial ground-floor buildings will be set up along the main streets in North and West.


As a result, a variety of urban spaces will be generated, increasing urban density along the streets dispersing toward the water canal as the structure opens up to the landscape.


The theme of water is considered also in the landscape design of the new residential district. Spacious rectangular water basins are the main features for the semi-public exterior spaces. These will be interwoven through various squares and green spaces.


The multi-storey residential buildings are designed with different size units, from 85 m2 to 170 m2. The façade design of circular stepped bands on the north and south façades create balconies and terraces. The variance of these elements assists in the natural ventilation of the building whilst informing the typology of the structure.

Share or Add Green residence in Yu Hang to your Collections
Hotel Arena
next project

Hotel Arena

Bars and Cafés, Hotels and Restaurants
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2016
View Project