Grillicious

Grillicious

Architect
ForX Design Studio
Location
Pattaya, Chon buri, Thailand
Project Year
2019
Category
Restaurants
Panoramic Studio

Grillicious

ForX Design Studio as Architects

Grillicious is a Japanese style BBQ. restaurant located in central area of PATTAYA, Chonburi, Thailand.


A brutalist tropical restaurant (building) is separated into 6 zones which consists of welcome space, main dining area, dining wing area, expansion space, dining courtyard and main kitchen.


Spaces are divided by the walls inspired by original BBQ. bonfire pit. Overhead planes are defined by Lean-to roof metal structure which create various volumes for vertical spaces in each zone. Moreover, space between roof cover and walls introduces soft natural light into the space. Regarding to tropical architecture criteria, the wall is not only dividing the space but also create a wind path for all areas.


The wall creates superimposed scenes and stand against the shade and shadow from trees in courtyard.   


Open space in front of the restaurant create transitional space between streetscape and restaurant, arrays of trees on the pave leads people from outside into the main lobby inside and connect people to courtyard.


Welcome space is highlight by the shade of red interior lighting and wall decorated with charcoals, main dining and lobby area is linked by the main beverage bar with bamboo ceiling.


Material Used :
1. Cotto Italia – floor tiles   
2. Cotto – sanitary ware
3. MDC tiles – swimming pool tile
4. facade – Thai-Asahi glass

Share or Add Grillicious to your Collections
Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
Floor tiles, Sanitary wareCOTTO
Swimming pool tileMDC tiles
Product Spec Sheet
Floor tiles, Sanitary ware
by COTTO
Swimming pool tile
The Danish Maritime Museum
next project

The Danish Maritime Museum

Museums
Helsingor, Denmark
View Project