Groupe scolaire de la Pépinière

Groupe scolaire de la Pépinière

Architect
ER Architectes
Location
Villepinte, France | View Map
Project Year
2020
Category
Primary Schools
ER Architectes

Pepiniere school group

ER Architectes as Architects

The project is settle at the entrance of the Eco-District, in front of a shared forecourt used by a long high-school. The monumental lacy wood façade is floating above a protective mineral base, like a suspended garden. It represents the institution emphasizes the wood, symbol of the ancient tree-nursery.

Inside the court, the project is opening on the schoolyard and fits in two levels: The first contain the nursery school, near the ground, with soft forms, curves and specific color. With the restauration area, the space is opening into a patio which bring light and green inside the building.

The second floor is for the primary school, connected to a dedicated entrance by a wooden stair. The primary schoolyard is on the same level, above the nursery yard.

The interior ambiance are warm and peaceful with the wood of the ceiling and furnitures. Natural light is essential with the light shaft and patio.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Landscape Architects
Contractors
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersKnauf Aquapanel GmbH & Co. KG
FacadeEquitone
Product Spec Sheet
Sibling Spice
next project

Sibling Spice

Restaurants
56-58 Koornang Road, Carnegie VIC, Australia - Build completed in 2017
View Project