House C

House C

Architect
Hiroshi Nakamura & NAP
Location
Chiba, China | View Map
Project Year
2008
Category
Housing

House C

Hiroshi Nakamura & NAP as Architects

Before I started work on it, I’ve wanted to make an architecture continues on working with the soil in the garden. The site is within a grassy plain between the ocean and mountain. I decided to build a house which has a seamless connection between the landscape and the architecture. At first, I prepared for a large room getting a view and winds from the sea to the mountains and insulating the eyes from the next-door houses on both sides. The roof slab, for protective layer and finish, we used a soil of the site, and to prevent an outflow of it, we planted the wild grass seeds. This grass-soil-roof has an effect on insulation and reduces the cost of the exterior sheeting. And using the soil of the site, it reduced the cost of transportation. The exterior walls also need to be coated by something to prevent from the salt damage. So, we adopted the soil as well as the roof. We mixed the soil, cement, and resin and spread them thick on the roof maximum 55mm. A work for the finishes, clients also joined to work. They scratched off the soil freely with various tools such as a metal skewer, metal broom, and spatula. Working with the soil in a garden is an action owner conversing with the soil permanently depending on seasonal changes. So, at the gardening-architecture, the owner and nature such as climate or earth have decisive power. The leading role is not an architect. The roofline and colours were decided by the plant which soil brings up. And also after the completion of the construction, it will continue to be changed by the seeds which birds or winds carry, the pruning by the resident, weathering, and seasons. There is not a word “completion” in this house.

Share or Add House C to your Collections
Project Credits
[Sky ground]Sinsa-dong Office Complex
next project

[Sky ground]Sinsa-dong Office Complex

Offices
Seoul, South Korea - Build completed in 2015
View Project