House DG

House DG

Architect
Lens°ass architects
Location
Kampenhout, Belgium
Project Year
2018
Category
Private Houses
Stories By
Lens°ass architects


VANDE MOORTEL
Philippe van Gelooven

House DG

Lens°ass architects as Architects

A long stretched volume nestles itself inside a green environment: between the trees, taking into account the wet terrain and giving a strong importance to orientation in the concept.


Explanation by Lens°ass architects

The property is located in a green neighborhood where a couple of water sources are located. A stream flows at the back of the site and it can flood several times a year. The forested terrain, houses many indigenous and valuable trees that are preserved. The south of the house is on the right front of the site. An effort has been made to make an elongated volume that is set up between the trees and turned at an angle so that the living areas and the swimming pool are oriented to the south. The house is also located higher in relation to the street in order to protect it from the water at high water level. A path leads from the front to the side where the front door is located is. This path is also higher in relation to the street, so that people can get to the door when the site is under water. There is a masonry canopy on the south side of the house made to exclude direct sunlight to the living areas and the bedrooms.


HOUSE DG

VANDE MOORTEL as Brick manufacturers

A long stretched volume nestles itself inside a green environment: between the trees, taking into account the wet terrain and giving a strong importance to orientation in the concept.


The property is located in a green neighborhood where a couple of water sources are located. A stream flows at the back of the site and it can flood several times a year. The forested terrain, houses many indigenous and valuable trees that are preserved. The south of the house is on the right front of the site. An effort has been made to make an elongated volume that is set up between the trees and turned at an angle so that the living areas and the swimming pool are oriented to the south. The house is also located higher in relation to the street in order to protect it from the water at high water level. A path leads from the front to the side where the front door is located is. This path is also higher in relation to the street, so that people can get to the door when the site is under water. There is a masonry canopy on the south side of the house made to exclude direct sunlight to the living areas and the bedrooms.

Project team
Brick manufacturers
Garden Contractors
Product Specifications
BrandCategoryProducts
VANDE MOORTELVANDE MOORTELBrick manufacturers
Kaap Skil Museum
next project

Kaap Skil Museum

Museums
Oudeschild, Netherlands - Build completed in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter