J Apartment
Stefano Pedretti
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Ceiling Light FlosAIM
FixturesAntonio Lupi Design S.p.A.
SofaB&B Italia
Stools Desalto spa
Plumbing fixtures Fantini
Radiator Big One AD HOC

Product Spec Sheet
Ceiling Light
AIM by Flos
Sofa
Stools
Plumbing fixtures
by Fantini
Radiator Big One
by AD HOC

J Apartment

Carola Vannini Architecture as Architects

The essence of the space has been completely transformed by the project of this 120 square meters apartment which was previously charcterized by narrow and dark rooms.


The lighting design emphasises the main architectural elements, while giving depth and continuity to the several functional areas. The big sliding walls that separate the different rooms allow a flexible use of space, depending on the clients’ changing needs.


The office space, that may become a guest room thanks to the sofa bed, is open toward the day area, but can also be isolated from it through two double wide sliding doors that disappear into the wall. Its central partition works as a wing of a theatre, and it is separated from the floor by a colored led strep. A large desk is hidden behind it. In this room two back lit printed plexiglass panels hide a large storage space.


The kitchen, that is open toward the living space, can be closed through two bigh and high sliding partitions and it is integrated into the colors of the apartment, thank to the wooden parquet that vertically folds over the tv wall. 


The night area is compeltely separated from the day area, in order to give privacy and comfort.


The two kids rooms are also separated by to large sliding doors that, when open, give depth to the space.


The general colors of this apartment are warm and cozy so that they find a perfect balance with the simplicity of the architectural shapes.

 

Share or Add J Apartment to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Hemlock Ave. House
next project

Hemlock Ave. House

Private Houses
Austin, TX, United States - Build completed in 2019
View Project