Jeju Wollyeong CAVE
Hong Kiwoong

Jeju Wollyeong CAVE

JYA-RCHITECTS as Architects

When travelers journey to new places and stay in accommodations, they expect extraordinary experiences that  are not easily achievable in ordinary spaces or their daily lives. Then, what would be distinct experiences from those rooted in ordinary spaces?

Human beings have constantly developed their residential spaces for daily use in a way of integrating and connecting the functions of each sections. For example, cooking, dining, and living spaces were combined to  become an LDK. Accordingly, rooms and bathrooms have evolved somewhat dramatically based on standardized criteria. Rooms are invariably arranged with a focus on south-facing orientation, and bathrooms are designed mainly for functional purposes.

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

In this direction of daily space development, even our senses are unified. The integration of eating, seeing, and cooking activities blends the senses of taste, touch, and smell, making it difficult for us to deeply immerse into each sense. Bathrooms without light and wind limit us to the simple act of cleansing our bodies, confining our senses.

Wollyeong CAVE was designed to provide visitors with new experiences by enabling them to feel senses that they often overlook in their daily lives more deeply.

Wollyeong CAVE is located at the only cactus habitat in South Korea, where visitors can enjoy a picturesque view of the blue sky, crystal-clear sea, and most of all, deep green cactus field. Functions of Wollyeong CAVE were separately planned in detail to allow visitors to focus on individual senses based on its unique setting conditions.

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

The essence of its construction design originates from a primitive and rough cave. The exterior of Wollyeong CAVE, made of large stones irregularly piled, creates the impression of a rugged surface. To emphasize the difference between visual observation and close interaction, the external surface was deliberately textured to encourage visitors to touch it and feel its roughness when approaching it. Specifically, three different manual techniques were used to process the external surface in a way that creates inconsistent and primitive feelings to a certain extent. When entering the rough, gray mass of Wollyeong CAVE, visitors encounter a monotone internal space characterized by the extremely controlled use of colors and materials.

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

The internal space is divided into a living room, a dining room, a bathroom, a bedroom, etc. based on the central area serving as the main axis. This arrangement allows visitors to focus on unique sensations experienced in each space.

Particularly, the living room is close enough to the outdoor cactus field for one to touch the cacti by hand. Deep green cacti and their red flowers strongly contrast with the gray interior and exterior spaces of Wollyeong CAVE. Additionally, an indoor pool with a ray of light coming from the ceiling in the rough cave style accommodation intensifies various tactile and visual stimuli based on water and light. 

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

In these extraordinary spaces providing the views of the blue sky and sea witnessed through high and thick walls and the sound and smell of firewood being burnt for a pleasant bonfire time, visitors appreciate uncommon senses and find themselves listen to words of  their traveling companions more deeply.

Moreover, the monotone style of Wollyeong CAVE is designed to minimize other sensations, allowing visitors to fully concentrate on the nature of Jeju Island — the sky, sunset, grass, trees, wind, stones, etc. —  while engaging in various activities such as washing, sleeping, and even sitting on the toilet.

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

Visitors focus on each of their actions during rest time, and the ongoing changes in nature amplify sensory stimulation. As such, Wollyeong CAVE offers the unique experiences and values described above.

Furthermore, each space of Wollyeong CAVE converges to the center, allowing visitors to recognize their status being together while focusing on individual senses.

In other words, at Wollyeong CAVE,  visitors can obtain different experiences while staying in the same accommodation.

photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong
photo_credit Hong Kiwoong
Hong Kiwoong

Team:
Architect: JYA-RCHITECTS
Photography: Hong Kiwoong, Lee Byunggeun

Caption
Caption
Caption
Products Behind Projects
Product Spotlight
News
Hudson Valley Residence by HGX Design draws inspiration from local agricultural vernacular
17 Apr 2024 News
Hudson Valley Residence by HGX Design draws inspiration from local agricultural vernacular

New York City-based creative studio HGX Design has completed the Hudson Valley Residence, a modern,... More

Key projects by Perkins&Will
17 Apr 2024 News
Key projects by Perkins&Will

Perkins&Will, a global interdisciplinary design practice, places architecture at its core. With... More

Archello Awards 2024 – Early Bird submissions ending April 30th
16 Apr 2024 News
Archello Awards 2024 – Early Bird submissions ending April 30th

The Archello Awards is an exhilarating and affordable global awards program celebrating the best arc... More

Albion Stone creates stone bricks from “unloved” stone
15 Apr 2024 Innovations
Albion Stone creates stone bricks from “unloved” stone

A stone brick is a sustainable building material made using stone blocks and slabs that do not meet... More

25 best engineered wood flooring manufacturers
15 Apr 2024 Specification
25 best engineered wood flooring manufacturers

Engineered wood flooring is a versatile building product that offers several advantages over traditi... More

Austin Maynard Architects designs a “pretty” wellness-enhancing home in Melbourne
12 Apr 2024 News
Austin Maynard Architects designs a “pretty” wellness-enhancing home in Melbourne

Australian architectural studio Austin Maynard Architects recently completed a new two-story house i... More

Ædifica completes residential development in Montreal emphasizing densification, sustainability, and quality of life
11 Apr 2024 News
Ædifica completes residential development in Montreal emphasizing densification, sustainability, and quality of life

Montreal-based architectural practice Ædifica has completed Cité Angus II, the second p... More

Knox Bhavan reimagines challenging London brownfield site as contemporary low-carbon home
10 Apr 2024 News
Knox Bhavan reimagines challenging London brownfield site as contemporary low-carbon home

London-based architectural practice Knox Bhavan designed Threefold House, a new residential property... More