Klil Bauhouse

Klil Bauhouse

Architect
Samuelov Studio
Location
HaRakevet Street, Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2020
Category
Showrooms

Klil Bauhouse

Samuelov Studio as Architects

Transparence Minimalism in a Retro Sense Studio Samuelov has been designing Klil’s showrooms for many years. In 2020 an updated was needed to fit to the new Bauhaus series, and the story we have chosen in the showroom design showcase the style’s values: precise minimalism, functionality and a retro sense. The challenge in the design process was telling a story about an almost invisible product, a window that’s simply combines thin aluminum and a transparent glass, that practically blends into the space.

 

The creative solution was to highlight this specific quality, giving the product an interesting quiet appearance, allowing the store’s customers to walk through it. We decided to highlight the transparency and the light coming through the Bauhaus windows by utilizing geometric lines and a background of featured dry-walls. We made sure the customers’ eyes go straight to the middle of the window by using diagonal lines and adding rainbows to the dry-walls, to soften the space between the windows.

 

Thus, creating a cleanness and depth between the windows and behind them, inviting the customer to walk through them and getting the full effect. We’ve used materials that relate to the Bauhaus series’ transparency and cleanness: concrete floor, white panels, black ceilings, walnut veneer. For additional furniture we chose wavy lines and velvet to create balance and softened the straight lines of the rest.

Share or Add Klil Bauhouse to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Blenheim Grove
next project

Blenheim Grove

Housing
Blenheim Grove, London SE15 4QS, UK - Build completed in 2021
View Project