Koningsdaal Nijmegen

Koningsdaal Nijmegen

Architect
Molenaar & Co architecten
Location
Nijmegen, Netherlands
Project Year
2015
Category
Residential Landscape

Koningsdaal Nijmegen

Molenaar & Co architecten as Architects

Koningsdaal ligt aan de westkant van het Waalfront en zal over enkele jaren uitgroeien tot een nieuwe stadswijk bestaande uit diverse woonblokken tussen de Weurtseweg en de Waal. Het eerste blok dat nu in verkoop is gebracht bestaat uit 45 woningen in twee typen: monumentale stadshuizen en herenhuizen. Tien stadshuizen hebben een omvang van 180 m2 en een van 220 m2. De 34 herenhuizen zijn tussen de 130m2 en 140 m2 groot. Op een na hebben alle huizen een tuin.


De gevelwanden van beide typen sluiten aan bij de monumentale bakstenen huizenblokken uit het begin van de vorige eeuw in de Nijmeegse wijk Bottendaal, ook wel vergelijkbaar met de Haagse straatwanden bekend uit de boeken van Louis Couperus. Deze 'vertellende' baksteenarchitectuur, met kenmerkend wit lijstwerk, ritmische raampartijen, erkers en mansarde daken, wordt extra geaccentueerd met ornamenten, hoektorentjes en royale, ook weer witte, kroonlijsten. Bij een stadshuis is de tuin opgeofferd voor een studio, een uitbreiding die een visuele verbinding vormt met de om de hoek gelegen rij herenhuizen. De achtertuinen komen uit op het binnenterrein waar elke bewoner een parkeerplek tot zijn beschikking heeft.


Een gevolg van de geslaagde verkoop is dat Molenaar & Co opdracht kreeg een volgend plandeel te ontwerpen.


Op zaterdag 18 oktober jl. is Bouwfonds Ontwikkeling succesvol gestart met de verkoop van dit woningbouwproject. De verkoopmanifestatie in het gebouw van De Gelderlander aan de Winselingseweg werd met circa 400 belangstellenden drukbezocht. Tijdens de manifestatie werd persoonlijke voorlichting gegeven door medewerkers van Hendriks Makelaardij, Bouwfonds Ontwikkeling, de Rabobank en diverse leveranciers. Daarnaast verkregen belangstellenden projectdocumentatie en was een rondleiding uitgezet langs de Waal, het bouwterrein, het Westerpark en de Honigfabriek. Uit de hoge opkomst en het grote enthousiasme concludeert Bouwfonds Ontwikkeling dat naast de waardering voor de plankwaliteiten er veel vraag is naar grondgebonden wonen met tuin in dit deel van Nijmegen.


Alle projectinformatie is te vinden op www.koningsdaal.nl.

Share or Add Koningsdaal Nijmegen to your Collections
Project Credits
Museo Soumaya
next project

Museo Soumaya

Art Galleries and Museums
Mexico City, Mexico - Build completed in 2011
View Project