Lily Nails - Nail and Eyelash Salon

Lily Nails - Nail and Eyelash Salon

Architect
ARCHSTUDIO
Location
Beijing, China
Project Year
2016
Category
Offices
Jin Weiqi

Lily Nails - Nail and Eyelash Salon(Yau Tang Store)

ARCHSTUDIO as Architects

Helix Garden—Lily Nails Salon Project Name: Lily Nails - Nail and Eyelash Salon(Yau Tang Store) Design Team: Han Wen-Qiang, Song Hui-Zhong, Huang Tao Design Company: Arch Studio Project Address: Yau Tang Square, Chaoyang District, Beijing Project Type: Nail Salon Area: 66㎡ Design Time: 2016.01—2016.03 Construction Time: 2016.04—2016.06 Photography: Jin Weiqi


Main Materials: Perforated steel plate, cement paint, vertical green wall Lily Nails is a nail and eyelash salon that owns numerous chain stores in Beijing and Shanghai. To meet the needs of environmental upgrade of the brand, Arch Studio was commissioned to do the design for the brand’s new store in Yau Tang Shopping Centre, Beijing. The store is a rectangular space with an area of more than 60㎡. The design gets rid of the symbolic method of over deco which was typically used while designing this type of store. The starting point of this design is to create a relaxed, cozy and natural experience environment, where customers can relax themselves and feel like being in a garden. A circle of 8mm thick white perforated steel plate extends from the mall corridor to the inner store; this helps to create a soft and pure curved space. Different from seat arrangement of traditional nail salon, the six seats here ares enables customers communicate happily while doing their nails.LED light film together with spiral steel plate creates soft and well-distributed interior light. As the green background of the whole space, the plant wall makes the new space full of vitality. The gap between helical curve and the original square store forms other ancillary spaces naturally such as front desk display area, plant landscape and employee service area.

Project Credits
Architects
Casco Loft: Interiors for Interaction
next project

Casco Loft: Interiors for Interaction

Private Houses
Amsterdam, The Netherlands - Build completed in 2018
View Project