LVS.house

LVS.house

Architect
AD9 Architects
Location
Tân Bình, Sài Gòn, Vietnam | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Quang Tran
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersTOTO
ManufacturersHäfele
ManufacturersJotun
ManufacturersLafargeHolcim
SuppliersPT&T Wood
ManufacturersVietceramics

Product Spec Sheet
Manufacturers
by TOTO
Manufacturers
by Häfele
Manufacturers
by Jotun
Manufacturers
Suppliers
Manufacturers

LVS.house

AD9 Architects as Architects

LVS.house has a key difference from the other tube houses when it comes to the ground area. The house has a narrow width that opens up in the back, which resembles the letter L. This offers a very interesting direction to develop the special design for the construction. 

 

The investors want all common and personal spaces to be as open as possible to create the best connection, and also to easily supervise the activities of their 2 kids at a young age.

 

Beside the split-level home solution, we also focus on exploiting the light and air circulation vertically. The connecting spaces and sky lights are used to create layers that connect the natural elements and the people living in it.

 

We aimed for a minimalism approach regarding material usage in this construction, with the hope to revive the core value of basic architecture to bring a better and more positive life to the family.

 

Material Used:

1. LafargeHolcim

2. Toto

3. Vietceramics

4. Singfa

5. Hafele

6. Jotun

7. PT&T Wood

This story is available in multiple languages
Share or Add LVS.house to your Collections
Project Credits
Arizona State University - Student Pavilion
next project

Arizona State University - Student Pavilion

Universities
Tempe, Arizona, United States - Build completed in 2017
View Project